Gizli Tanığı Herkes Biliyor...Soytarının Teki

Fenerbahçe Asbaşkanlarından Şekip Mosturoğlu ile Ali Koç, konuk oldukları televizyon programında çarpıcı açıklamalarda bulundular.

Ergenekon davasında gizli tanık olarak ifade verdiği öne sürülen Şekip Mosturoğlu ise, iddialara sert tepki göstererek ' Sanık olan herkes bu kişinin kim olduğunu biliyor. Özür dilerim soytarının teki. Bütün avukatlar, sanıklar kim olduğunu biliyor. ' dedi.

TV8 ekranlarında yayınlanan Bizim Stadyum adlı programa konuk olan Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanları Ali Koç ile Şekip Mosturoğlu, canlı yayında Faik Çetiner ve Sinan Engin'in sorularını yanıtladılar.

BİZİ TFF MEN ETTİ

Şampiyonlar Ligi'nden men kararının TFF tarafından alındığını düşündüğünü söyleyen Ali Koç 'UEFA, TFF'ye 'siz çekmezseniz ben çekerim' demedi. Eğer biz gitmeyi kabul etseydik, tüm haklarımızdan feragat etmiş olacaktık. Akşam 5'e kadar süre isteyerek TFF ile görüştük. Bir saat sonra TFF'nin kararı sonrası turnuvadan men edildik. 'TFF iradesi ve sorumluluğu ile anılmış bir karardır.' dedi UEFA. Kısacası Bizi buradaki arkadaşlar men etmiş. ' dedi.

YARGIDA HESAPLAŞACAĞIZ

TFF'nin kendilerini haksız bir nedenle Şampiyonlar Ligi'nden men ettiğini hatırlatan Koç, 'Sadece adil bir müdafaa süreci istemiştik. Gereksiz bir ceza yedik ve bunun tahribatını yaşıyoruz. Benim için öncelik itibarımızın zedelenmiş olması. Maddiyat ise ikinci planda. Ben savunma hakkımı kullanmadan, TFF de elinde belge olmadan haksız yere bizi Şampiyonlar Ligi'nden men etti. Kim men etmişse onlara yargıda hesaplaşacağız. ' diye konuştu.

KİMSE GERÇEKLERİ GÖRMÜYOR

Ali Koç'un ardından konuşan Şekip Mosturoğlu, ise Aziz Yıldırım'ın savunması için ciddi bir hazırlık yaptığını ifade ederek 'Başkan bu dosyaya müthiş çalıştı. Ben ve diğer arkadaşlar da öyle. Başkan 400 sayfaya yakın savunma hazırladı. Bütün tapeleri maddi olgularıyla açıklayan bir savunma hazırladı. Kendisine 13 maç isnat ediliyor. Bütün maçları anlatıyor. Savunmalara şahit olsanız bu olaylara bakışımız farklı olur. Kimse duruşma salonunda olan gerçekleri görmüyor. ' dedi.

SAVUNMALARI DİNLESELER UTANIRLAR

Aziz Yıldırım'ın yaptığı savunmaları bazı spor yorumcuların acımasızca eleştirdiğini söyleyen Mosturoğlu ' Savunmaları dinleseler dışarı çıkınca utanırlar. başkan dosyada olmayan hiçbir tape hakkında savunma yapmadı. Galatasaray ile ilgili veya Trabzonspor ile ilgili yaptığımız savunma ön planda tutuluyor. Başkan Galatasaray'ın yaptığına, ayartma dediğimiz olaya şike demedi. O da şike değil bu da şike değil' diyor. Trabzonspor örneğinde ise 'Biz Fenerbahçe'ye siyaseti sokmadık.' Tapelerden örnek veriyor; Trabzonsporlu yöneticilerin kendi aralarında yaptığı görüşmelerde başbakanla ilgili sözlerini söylüyor. Bu davada yorum yapan insanlar soruşturmalara katılsalar çok şey çıkarırlar. ' diye konuştu.

GİZLİ TANIĞI HERKES BİLİYOR! SOYTARININ TEKİ
Milliyet Gazetesi'nde yer alan haberden sonra hakkında 'gizli tanık ' iddiasında bulunulan Mosturoğlu 'İtibarsızlaştırmanın bir başka yolu gizli tanık yolu. Tanıklık edecek bir şeyler kuşkusu var olgusunu yerleştirmek istiyorlar. Gizli tanık olursa tahliye olur. Savunması iyi olduğundan suçsuz olduğundan tahliye olamaz düşüncesini yaratmaya çalışıyorlar. Sanık olan adam nasıl gizli tanık olabilir? Sadece ben değil. Sanık olan herkes bu kişinin kim olduğunu biliyor. Özür dilerim soytarının teki. Bütün avukatlar, sanıklar kim olduğunu biliyor. ' ifadelerini kullandı.

AZİZ BAŞKAN DEVAM ET DERSE EDERİM

Görevine devam edip etmeyeceği sorularına da yanıt veren Mosturoğlu 'Bu ekip işi. Başkan bizi kendisi dahil etti. Onun sayesinde Fenerbahçe'ye hizmet ettik. Yine bu teklifte bulunursa, başkanla dava arkadaşı olduk. Ne söylerse abiden ileri nasihat olarak görürüm. Devam et derse devam ederim. ' dedi.

BEYAZ GAZETE