''Fenerbahçe'siz Galatasaray, Galatasaray'sız Fenerbahçe Olmaz''

Ali Koç, 3 Temmuz’dan bu yana yaşanan süreçte sarı kırmızılı kulübün, bir oldu bitti ile Fenerbahçe’ye ceza verdirtmeye çalıştığını söyledi. Koç, Galatasaray'ı anlayamadığını belirterek, "Fenerbahçe'siz Galatasaray, Galatasaray'sız Fenerbahçe olmaz" dedi.

Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanlarından Ali Koç ve Şakip Mosturoğlu, TV 8'de yayınlanan bir programda önemli açıklamalarda bulundular.

Ali Koç, 3 Temmuz'dan beri yaşanan süreçle ilgili ailesiyle konuştuğunu belirterek, 'Sonuçta yönetim kurulu üyesisiniz. Kulübünüze böyle bir operasyon yapılmış. 'Sen de gel anlat' deyip sabah 5'te evinize gelebilirler. Aileme 'böyle bir durum var, içiniz rahat olsun bu iddiaların hiçbiri doğru değil' dedim. Yönetime girerken babama ve ağabeyime danışmadım. Mayıs'a kadar köprünün altından çok su akacak. Ailem doğal olarak devam etmememi istiyor. Çünkü işimden çok koptum. Benim şahsi sevdamın aileme bir zarar getirmemesi gerekir. Doğrusunu söylemek gerekirse, bu süreçten sonra ürktüm. Benim de gözümün üstünde kaşım var. Korkacak bir şeyin olması gerekmiyor. İnsan 30 kere düşünmek zorunda kalıyor. Bende bir delilik var ne olacağı belli olmaz. Mayıs'ta bakacağız, ne olacağı belli olmaz. Benim felsefem önce vatan, ailem ve Fenerbahçe ' dedi.

'BİZİM ÇETEYLE İŞİMİZ YOK '

Şike davasında çeteyle suçlanmalarını kabul edemediğini vurgulayan Koç, 'Bizim çeteyle işimiz yok. İşin bu tarafını kabullenemiyorum. Şikeden dolayı orada olmadığımız, organize olayından dolayı orada olduğumuzu söylüyorlar. Çeteyle ne alakamız var. Başkanımız Aziz Yıldırım ve arkadaşlarımızın tutukluluk hallerinin devam etmesi Fenerbahçe camiasına büyük zarar verdi. UEFA bu olayı anlamıyor. Fenerbahçe'nin yerden yere vurulmasına müsaade edilmesi ve bunu fırsat bilip kulübün alacağı cezanın adının konulması için mücadele eden insanlar beni rahatsız etti. Yargı süreci bile başlamadan neler yaşandığını biliyorsunuz. İddianemede o kadar çelişkiler var ki ' ifadesini kullandı.

'BU CAMİA AZİZ YILDIRIM İLE ÇAĞ ATLADI '

Başkan Aziz Yıldırım'ın yeniden aday olup olmayacağını bilmediğini açıklayan Ali Koç, 'Başkanımız adaylığını koyduğu takdirde başka bir adayın kazanması çok zor. Başkan Vekilimiz Nihat Özdemir yönetiminde bu yönetim, 3 Temmuz'dan beri yaşanan süreçte yapabileceğinin en iyisini yaptı. Mayıs'ta kongre var, ama daha köprünün altında çok sular akacak. Fenerbahçe taraftarı olarak konuşmak istiyorum. Fenerbahçe 13 yılda inanılmayacak bir ivme kazanmıştır. Başkanımızın dünyanın en başarılı spor kulübü olma hedefi var. Bu süreçte 347 milyon lira olan kulüp borcu 220 milyon liraya düşmüştür. Fenerbahçe'nin değeri 741 milyon dolar, borsada olan Trabzonspor, Galatasaray ve Beşiktaş'ın toplam değeri 750 milyon dolardır. Bunu Fenerbahçe'nin ekonomik açıdan nerelere geldiğini göstermek için söylüyorum. Aziz Yıldırım liderliğinde bu camia çağ atlamıştır. Bu süreç bize zarar vermiştir. İnşallah en kısa zamanda bu işleri geride bırakırız. En kuvvetli takımları kurmakla, geleceği tasarlamakla vaktimizi harcarız ' diye konuştu

'NIANG İSTEMEYE İSTEMEYE GİTTİ '

5 tane çocuğu olan Niang'ın çocuklarının geleceğini düşünerek takımdan ayrıldığını da ifade eden Koç, 'Bu olay olmadan Niang, Diawara'yı transfer etmemizi istiyor, Şampiyonlar Ligi'ni bekliyordu. Bu olaydan sonra geldi '4 yıllık 4.5 milyon avroluk toplam 18 milyon avroluk teklif var. 32 yaşındayım, siz olsanız ne yaparsınız' dedi. Bizde kalsa 3 yılda 9 milyon avro alacaktı. İstemeye istemeye gitti ' şeklinde konuştu.

'AKIL YAŞTA DEĞİL BAŞTADIR '

Galatasaray ile yaptıkları maçtan sonra yaptığı açıklamalar nedeniyle sarı-kırmızılı kulübün başkanı Ünal Aysal'ın kendisine 'Gençliğine veriyorum ' demesiyle ilgili Ali Koç, 'İltifatı için teşekkür ediyorum. Ben de 'akıl yaşta değil baştadır' diyorum. Bizim eylemlerimiz ve söylemlerimizin tutarlı olduğunu, karşı tarafın tutarsız olduğunu söylemek istedim ' dedi.

'GERETS'E MEKTUP YAZDIM '

Ali Koç, bir Fenerbahçe maçından sonra Galatasaray Teknik Direktörü olan Eric Gerets'nin kaşından yaralandığını hatırlatan Koç, 'Gerets ertesi gün işi mizaha vurdu, 'arkadaş iyi nişancıymış' dedi. Ben kendisine mektup yazdım. 'Liderliğine hayran kaldım, seni tebrik ederim' diye çiçek yolladım ' dedi.

'GALATASARAY'I ANLAMIYORUM '

'Trabzonspor'u anlıyorum, (böyle bir şey varsa birinci benim) diyor. Çok net ' diyen Koç, Galatasaray'ın tutumunu eleştirerek 'Öbür tarafta evrensel hukuktan bahsedip hiç kimsenin savunması alınmadan ceza verilmesi için uğraşmayı, talep etmeyi anlamıyorum. Fenerbahçe'siz Galatasaray, Galatasaray'sız Fenerbahçe olmaz ' diye konuştu.

3 Temmuz'dan sonra Acıbadem ile kadın voleybol takımının sponsorluğunun ayrılması kararının doğru olduğunu anlatan Koç, Mehmet Ali Aydınlar'ın bu işe el attıktan sonra kadın voleybolunda atılım yaptıkları için Aydınlar'a Avrupa Şampiyonluğu'ndan sonra teşekkür ettiğini söyledi.

'KARARLARI ALIRKEN AZİZ YILDIRIM'A DANIŞIRIZ

Kararları alırken tutuklu bulunan kulüp başkanı Aziz Yıldırım'a da danıştıklarını anlatan Koç, 'Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ise ona danışırız. (Mehmet Ali Aydınlar'ı kastederek) O kimseye danışmadığı için ona garip geliyor. Bunun yadırganmasını yadırgıyorum. Biz zaman zaman danıştığımızda 'siz nasıl biliyorsanız öyle yapın' diyor. Aziz Yıldırım'ın liderlik tarzı kuvvetli bir liderliktir. 13 senede Fenerbahçe'yi nereye getirdiği ortada. Herkese danışır, çıkan karara inanmazsa bazen inandığı yolda devam eder ' diye konuştu.

'EMRE'NİN YERİNİ DOLDURMAK KOLAY DEĞİL '
Emre Belözoğlu'nun Trabzonspor maçında kadroya alınmamasının teknik direktör Aykut Kocaman'ın tasarrufu olduğunu kaydeden Ali Koç, bir sıkıntı bulunmadığını, iyi bir Emre'nin yerini doldurmanın kolay olmadığını söyledi.

Canlı yayınlanan programın sonunda Ali Koç'un 45. yaş günü kutlandı. Koç, getirilen pastayı keserken, 'Hiç bir kutlama, kutlama değil bizim için başkanımız çıkmadan. En büyük kutlama onlar çıktığında olacak ' dedi.

Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu ise sporda şiddet ve düzensizliğin önlenmesiyle ilgili yasayı Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) hazırladığını söyledi. Yasanın hazırlanması süreciyle ilgili soru üzerine Mosturoğlu, 'Yasanın hazırlanması tamamen TFF tasarrufudur, Yunus Egemenoğlu başkanlığındaki hukuk kurulu hazırladı. Sayın Aziz Yıldırım ile birlikte meclis araştırma komisyonunun çalışmalarına katılıyorduk. Biz tasarı haline geldikten sonra gördük ve ağır olduğunu söyledik. Bu yasayı biz hazırlamadık, Yunus Egemenoğlu hazırladı. Fransa, Hollanda ve İngiltere gibi ülkelerden örnekler ele alındı. Şike ve teşvikte ağır hapis cezalarını öngören 11. maddenin bu şekli Yunus Bey'in de tasarrufu değil ' dedi.

Aziz Yıldırım'ın 400 sayfaya yakın savunma hazırladığını, başkanın tek tek bütün maçları anlattığını belirten Mosturoğlu, 'Bugün aleyhine yorum yapan yorumcuların yarısı yapılan savunmayı objektif olarak izlese duruşma salonundan utanarak çıkar ve özür diler. Müthiş bir savunma yapılıyor. İleride tarihe geçecek bir dava olacaktır. Duruşmada ne canlar alınıp, ne canlar veriliyor. 'Niye diğer takımlar üzerinden savunma yapılıyor' deniyor. Başkan dosyada olan ne varsa bu dosyanın üzerinden savunma yapıyor. Başkan 'Galatasaray'ın yaptığı şike' demedi. 'O da şike değil, bu da şike değil' diyor. Trabzonspor ile ilgili verdiği örneklerin tamamı dosyadaki tapelerden verdiği örnekler. 8 ayda 12 duruşma yapıldı. 2 yılda yapılacak duruşma 2 ayda yapıldı. Olağanüstü hızlı bir yargılama yapılıyor. Hakkıyla bir yargılama yapılıyor. İnsanları sadece sıkıntıya sokan şey tutukluluk hali. İnanıyorum ki ileriki aşamada bu tutukluluk ortadan kalkacaktır. '

'ALLAH'IN VERDİĞİ CANI ALLAH ALIR '

Cezaevinde kaldığı dönemde intihara teşebbüs ettiği yönündeki haberlerin sorulması üzerine Mosturoğlu, 'Çok iyi bir Müslümanım. Allah'ın verdiği canı Allah alır. Böyle bir şey olabilir mi. Eşim geldi 'boğazını keserek intihara kalktığın söyleniyor' dedi. İlaçlarımı değiştirmek için hastaneye gittiğimde 80 yaşındaki annem hastaneye geldi ' dedi.

Şekip Mosturoğlu, gizli tanık olduğu yönündeki iddialarında itibarsızlaştırmanın bir başka şekli olduğunu vurgulayarak, '(Gizli tanık) diyenlerin kafasının arkasında 'Tanıklık edecek bunun bildiği illegal şeyler var' düşüncesi var. Bu olguyu yerleştirmek. 'Bu adam ancak gizli tanık olursa tahliye olur'. Bu iki olayı beyinlere işlemek için bunu yapıyor. Çok ayıp, terbiyesizlik. Ben o davada sanığım sanık olan nasıl gizli tanık olur. İyi ki 8 ay yattım diyecek noktaya geldim. Benim tanıklık edeceğim illegal bir faaliyetim yok ' şeklinde konuştu.

Yeni yönetimde yer alıp almayacağıyla ilgili soru üzerine Şekip Mosturoğlu, şu yanıtı verdi: 'Beni bu ekibe başkan dahil etti. Yine böyle bir teklifte bulunursa artık başkanla dava arkadaşı oldum. Sonuna kadar da öyleyim. Ne söylerse benim için ağabey nasihatı olarak görürüm. 'Devam et' derse devam ederim. Başkanın müthiş bir tecrübesi var. Başkan tutuklu yargılanmasaydı, bugün tartıştığımız bir çok konu çok daha rahat çözülebilirdi. '