Türk Ekibi Adına Önemli Bir Başarı

48. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, 8. günün ardından İstanbul etabıyla sona ererken, Konya Torku Şekerspor adına yarışan Bulgar sporcu Ivailo Gabrovski'nin genel ferdi klasman birinciliğini elde etmesi, Türk sporseverlerin yüzünü güldürdü.

Çok sayıda önemli kulübün güçlü sporcularla mücadele ettiği ve 8 gün süren organizasyonun 3. günü sonunda genel ferdi klasman birinciliğine yükselerek Turkuaz mayoyu giymeye başlayan Ivailo Gabrovski, sonraki 5 etapta da rakiplerine şans tanımayarak yarışı birinci olarak tamamlamayı başardı.

Gabrovski'nin elde ettiği başarıyla, uzun yıllar sonra bu organizasyonda bir Türk ekibi sporcusunun genel ferdi klasmanda ilk sırayı almasını sağlayarak, Konya Torku Şekerspor'a ayrı bir gurur yaşatmış oldu.

-Genel ferdi klasmanda ilk 10-

Ivailo Gabrovski'nin zirvede yer aldığı genel ferdi klasmanda ilk 10 sıradaki sporcular şöyle oldu:

Sıra Sporcu Takım Süre

---- ------ ------ -----

1. Ivailo Gabrovski Konya Torku Şekerspor 28.48.10

2. Alexandr Dyachenko Pro Team Astana 28.49.43

3. Danail Andonov Petrov Caja Rural 28.49.48

4. Palomares Villaplana Andalucia 28.49.54

5. Romain Bardet Ag2r La Mondiale 28.50.11

6. Alexander Efimkin Team Type 1 Sanofi 28.50.33

7. Florian Giollou Bretagne Schuller 28.50.39

8. Enrico Battaglin Colnago CSF Inox 28.51.08

9. Michal Golas Omega Parma Quick Step 28.51.12

10. William Routley Team SpiderTech 28.51.24

-Takımlar sıralamasının zirvesi Pro Team Astana'nın-

48. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nda takımlar sıralamasının zirvesinde, Kazakistan ekibi Pro Team Astana yer aldı.

Organizasyonu sporcularının toplam 86 saat 33 dakika 8 saniyelik derecesiyle takımlar sıralamasının birincisi olarak tamamlayan Pro Team Astana'yı, İspanyol ekibi Caja Rural ikinci, Fransız ekibi Bertagne Schuller ise üçüncü sırada takip etti.

Öte yandan, sprint puan klasmanını Avustralya ekibi Green Edge Cycling'in yine Avustralyalı bisikletçisi Matthew Harley Goss birinci tamamlarken, tırmanış klasmanını Omega Parma Quick Step ekibinden İtalyan sporcu Marco Bandira, Türkiye güzellikleri sprint klasmanını ise Katusha Team ekibinin Rus bisikletçisi Maxim Belkov ilk sırada bitirmeyi başardılar.

-İki kez kaza yaşandı-

48. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun son etabı olan İstanbul etabı oldukça çekişmeli geçerken, 2 ayrı kazaya da sahne oldu.

Henüz yarışın ilk kilometrelerinde Galata Köprüsü'ne çıkılırken dört bisikletçi düştü ve bu sporculardan Farnese Vini takımından Rafael Andriato yarış dışı kaldı.

Yarışın bitimine yaklaşık 2 kilometre kala bir dönüş esnasında bisikletçiler birbirlerine takılırken, 10'a yakın sporcu burada yerde kalmaktan kurtulamadı.

-Abdullah Gül için özel güvenlik-

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, kendi adına düzenlenen Türkiye Bisiklet Turu'nun ödül törenine katılırken, kendisi için geniş güvenlik önlemleri alındı.

Finiş alanı yarış esnasında tamamen boşaltıldı ve özel eğitimli bir köpeğin de desteğiyle güvenlik görevlileri tarafından bomba araması yapıldı .

Kaynak: AA