Romanya’da Türkiye’yi Temsil Edecek Sponsor Bulamıyor

Romanya’da Türkiye’yi temsil edecek olan milli sporcu sponsor bulamamaktan yakınıyor.

Geçtiğimiz Mart ayında Kırşehir'de yapılan Full Contact Türkiye Şampiyonası'nda, 91 kiloda Türkiye şampiyonu olarak 24 Kasım'da Romanya'nın Bükreş kentinde yapılacak olan Kick Box Full Contact Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil etmeye hak kazanan Bitlisli milli sporcu Mustafa Okay, sponsor bulamamaktan dert yakınıyor.Hedefinin 24 Kasım'da Romanya'nın Bükreş kentinde yapılacak olan Kick Box Full Contact Avrupa Şampiyonası'nda Bitlis'i ve Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek olduğunu belirten milli sporcu Okay, iyi hazırlandığını, şampiyonadan şampiyon olarak dönmek istediğini vurguladı.

Dereceleri arasında bölge birinciliği ve Türkiye ikincilikleri olduğunu hatırlatan milli sporcu Okay, şunları söyledi:"Kars’ta üniversitede okuyorum. Üniversitede iyi bir çalışma programı uygulayamıyorum. Sponsor bulamadığım için çalışmalara tek başıma devam etmek zorunda kalıyorum. Sponsor bulabilen arkadaşlarımız sponsorlarının destekleriyle yurt dışında kamplara giderek burada iyi bir hazırlık dönemi geçirebiliyorlar. Ancak ben sponsor bulamadığım için şampiyonaya pek fazla hazırlanamıyorum.”Şimdiye kadar sponsor desteği olmadan birçok başarı elde ettiklerine değinen Okay, başarıların devamının gelmesi için sponsor desteği ve iyi bir çalışma döneminin önemine vurgu yaparak, “İyi bir sponsorum ve menajerim olduğunda biz de profesyonel maçlara sadece Türkiye’de değil tüm dünyada daha iyi yerlere geleceğimize inanıyorum. sponsorsuz milli takıma gidebiliyorsak eminim sponsorla daha iyi yerlere gelebiliriz. Hedefim Avrupa şampiyonu olmak ve halkımızın güvenini boşa çıkarmamak ama bunun için büyük bir emek ve çok iyi bir çalışma yapmamız gerekiyor. Ama maalesef bununda yolu sponsorlardan geçiyor. Sponsorlardan destek bekliyorum.” şeklinde konuştu.

Milli sporcunun Antrenörü Ömer Uğur da Okay'ın ileriki süreçlerde Türkiye’nin gururu olacağına inandığını belirtti.

Milli sporcunun şimdiye kadar elde ettiği başarıların gelecekte elde edilebilinecek başarıların teminatı olduğunu dile getiren Uğur, sponsor bulunması durumunda Mustafa'nın daha büyük başarılar elde edeceğini belirterek, sözlerini şöyle tamamladı:"Mustafa için sponsor ihtiyacımız var. Mustafa'nın maçlara daha iyi hazırlanması için düzenli olarak kamp yapması gerekiyor. Ancak bunun için de bir sponsor ihtiyacımız var. Bizler sporcularımızın en iyi noktalara gelmesi için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. İnşallah maç günü gelmeden Mustafa için iyi bir sponsor bulunursa Mustafa Bitlis’e ve Türkiye’ye daha nice başarılar kazandıracaktır ve Romanya’dan da şampiyon olarak dönecektir."