Milli Sporcu Sponsor Bulamıyor

Full Contact Türkiye Şampiyonası'nda 91 kiloda şampiyon ve Romanya'nın Bükreş kentinde yapılacak olan Kick Box Full Contact Avrupa Şampiyonası'nda ülkemizi temsil etmeye hak kazanan Bitlisli milli sporcu Mustafa Okay, sponsor bulamamaktan yakındı.

Romanya'nın Bükreş kentinde yapılacak olan Kick Box Full Contact Avrupa Şampiyonası'nda Bitlis'i ve Türkiye'yi en iyi şekilde temsil ederek şampiyon olarak dönmek istediğini belirten milli sporcu Okay, “Kars’ta üniversite okuyorum. Üniversitede iyi bir çalışma programı uygulayamıyorum. Sponsor bulamadığım için çalışmalara tek başıma devam etmek zorunda kalıyorum. Sponsor bulabilen arkadaşlarımız, onların destekleriyle yurt dışında kamplara giderek iyi bir hazırlık dönemi geçirebiliyorlar. Ancak ben sponsor bulamadığım için şampiyonaya pek fazla hazırlanamıyorum” dedi.

Şimdiye kadar sponsor desteği olmadan birçok başarı elde ettiğine değinen Okay, başarıların devamının gelmesi için sponsor desteği ve iyi bir çalışma döneminin önemine vurgu yaparak, “İyi bir sponsorum ve menajerim olduğunda profesyonel maçlara sadece Türkiye’de değil tüm dünyada daha iyi yerlere geleceğime inanıyorum. Sponsorsuz milli takıma gidebiliyorsak eminim sponsorla daha iyi yerlere gelebiliriz. Hedefim Avrupa şampiyonu olmak ve halkımızın güvenini boşa çıkarmamaktır. Bunun için büyük bir emek ve çok iyi bir çalışma yapmamız gerekiyor. Ama maalesef bununda yolu sponsorlardan geçiyor. Sponsorlardan destek bekliyorum” şeklinde konuştu.

Milli sporcunun Antrenörü Ömer Uğur da, Mustafa Okay'ın ileriki süreçlerde Türkiye’nin gururu olacağına inandığını belirtti.

Milli sporcunun şimdiye kadar elde ettiği başarıların gelecekte elde edilebilinecek başarıların teminatı olduğunu dile getiren Uğur, sponsor bulunması durumunda Mustafa'nın daha büyük başarılar elde edeceğini belirterek, "Mustafa için sponsor ihtiyacımız var. Mustafa'nın maçlara daha iyi hazırlanması için düzenli olarak kamp yapması gerekiyor. Ancak bunun için de bir sponsor ihtiyacımız var. Bizler sporcularımızın en iyi noktalara gelmesi için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. İnşallah maç günü gelmeden Mustafa için iyi bir sponsor bulunursa, Bitlis’e ve Türkiye’ye daha nice başarılar kazandıracağız ve Romanya’dan da şampiyon olarak döneceğiz" diye konuştu.

Kaynak: İHA