Kulüplerarası Büyükler Türkiye Halter Şampiyonası

Antalya'da yapılan Kulüplerarası Büyükler Türkiye Halter Şampiyonası, bayanlar 63 ve 69 kilo, erkeklerde ise 77,85 ve 94 kilo final müsabakalarıyla devam etti.

Serik Akdeniz Yükseliş Koleji Spor Salonu'nda yapılan şampiyonada, bayanlar 63 kiloda Konya Kuyulu Sebil Spor Kulübü'nden Neslihan Okumuş, toplamda 209 kilo kaldırarak altın madalyanın sahibi oldu.

Ankara Gölbaşı Belediye Spor Kulübü'nden Mehtap Kurnaz da toplamda 180 kilo kaldırarak gümüş madalya elde etti. Kurnaz'ın takım arkadaşı Eda Çakal ise toplamda 180 kilo kaldırmasına rağmen kilo farkıyla bronz madalyada kaldı.

Şampiyonada bayanlar 69 kiloda, toplamda 200 kilo kaldıran Sümeyye Kenetli de rakiplerini geçerek altın madalya sevincini yaşadı. Ankara Gölbaşı Spor Kulübü'nden Yeliz Şencan da toplamda 193 kilo kaldırarak gümüş madalya, Konya Kuyulu Sebil Spor Kulübü'nden Asiye İpek ise toplamda 190 kilo kaldırarak bronz madalya aldı.

Erkekler 77 kiloda, Ankara Büyükşehir Belediye Spor Kulübü'nden Ekrem Celil, toplamda 303 kilo kaldırarak altın madalyaya ulaştı. Toplamda 297 kilo kaldıran Ankara ASKİ Spor Kulübü'nden Halit Genç gümüş, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor Kulübü'nden İbrahim İnce de toplamda 291 kilo kaldırarak bronz madalya elde etti.

Podyuma erkekler 85 kiloda çıkan Ankara Demirspor Kulübü'nden Nezir Sağır'a kaldırdığı toplamda 343 kilo, altın madalya getirdi.

Sağır'ın kulüp arkadaşı Taner Sağır da toplamda 295 kilo ile gümüş madalya elde etti. Ankara Gonca Spor Kulübü'nden Halil İbrahim Turan ise toplamda 291 kilo kaldırarak bronz madalyaya ulaştı.

Günün son müsabakasında erkekler 94 kiloda, başkent ekibi ASKİ Spor Kulübü'nden Nail İsmailov, toplamda 315 kilo kaldırarak kulübüne altın madalya getirdi.

Ankara Büyükşehir Belediyespor Kulübü'nden Uğur Şahin toplamda 300 kilo kaldırdı. Şahin'in kilo farkıyla gümüş madalya sahibi olduğu kategoride, takipçisi İzmir Büyükşehir Belediyespor Kulübü'nden Savaş Can da toplamda 300 kilo ile bronz madalyada kaldı.

Şampiyona, bayanlar 75 ve artı 75 kilo, erkeklerde ise 105 ve artı 105 kilo müsabakalarıyla yarın sona erecek.

Kaynak: AA