3 puan aldığımız için mutluyuz

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Trabzon'dan 3 puan almalarının Fenerbahçe maçında kaybettikleri 3 puanı telafi ve güven açısından önemli olduğunu söyledi.

Terim, 4-2 kazandıkları Trabzonspor maçının ardından yaptığı değerlendirmede, 'Açıkçası İstanbul dışının son deplasmanı ve Türkiye'de her han her şeyi yapabilecek takımlardan birisi Trabzonspor. Çarşamba günü İstanbul'da oynayacağımız maçımız da kolay olmayacak. Burada 3 puan aldığımız için mutluyuz. ' dedi.

Kalan haftalarda kendilerinin 2 maçı içeride, Fenerbahçe'nin ise 2 maçı deplasmanda oynayacağını hatırlatan Terim, şöyle devam etti: 'Biz kendi sahamızda 2 maç oynaşacakken, rakibimiz dışarıda 2 maç oynayacak. Süper Finale 9 puan farkla başladık 2 maçta 2 puana indi. Herkes enteresan bir olay izliyor. Dolayısıyla Trabzon'dan 3 puan almak en azanında son maçta uğradığımız talihsizliği telafi açısından önemliydi. Her şeye rağmen haftayı lider bitirmek bizim güvenimizi devam ettirecektir. O bakımdan önemliydi. '

Tecrübeli teknik adam, 'bugün Galatasaray mı iyiydi, Trabzonspor mu kötüydü?' sorusunu da şöyle cevaplandırdı; 'Bu maçlar kolay değil. Seyircinin olmaması bir faktör olabilir, Trabzonspor hedefinin üçüncülük olması başka bir faktör olabilir ama bizim kaybetmemiz halinde liderlik de gidebilirdi. Olaylara biraz da böyle bakmakta fayda var. Golü erken bulmamız bizim adımıza talih, Trabzonnspor adına talihsizlik oldu. '

Fenerbahçe maçında buldukları pozisyonları değerlendiremezken, bugün daha zor pozisyonları gol çevirmeleriyle ilgi soru üzerine Terim,şu değerlendirmeyi yaptı; 'Her maç için kazanmayı ister. Bunun herhangi bir takımı yok. Kazanma duygusuna her türlü geliştirmeye onu bir alışkanlık haline getirmeye çalışıyoruz. Bu yolda doğru bildiğimiz yapmaya, futbolu güzelleştirmeyi çalışıyoruz. Bir herkesi yenmek isteriz. Bugün bulduğumuz pozisyonların bir kısmını attık. Geçen hafta bulduklarımızı atamamıştık. '

Terim, şampiyonluk yarışının son maçlara kadar kalıp kalmayacağı, ya da erken kopma ihtimali sorusana, 'İkisi de olabilir. Herkes kendi maçlarını kazanırsa son haftaya gider. Bunun aksi olursa daha evvelde kopabilir. Bunların hepsi birer varsayım, ancak biz iyi getirdik, iyi oynuyoruz, 34 maçı iyi bitirdik, geçen hafta bir kazaya uğradık ama futbolda bu da var. Bundan sonra toparlarız, Trabzon'dan puan almak çok önemli. Herkes puan kaybedebilir, çünkü bu 4 takım her zaman birbirine her yerde yenebilir. ' cevabını verdi.

Terim, Trabzonspor'un kazandığı penaltıdan çok emin olmadığını da söyledi.

Futbolculardan Eboue, 'Bizim için çok önemli bir maçtı, çok önemli bir galibiyet aldık. Allah'a bir kez daha teşekkür etmek istiyorum galibiyet için. Takım arkadaşlarımla çok iyi oynadık ve önemli bir 3 puan aldık. ' dedi.

Kaleci Muslere da 'Mutlaka çok önemli bir maçtı, Galatasaray adına önemli bir adım attık. Maçın genelinde ilk yarıda özellikle bariz bir üstünlüğümüz vardı. İkinci yarı birkaç pozisyon verdik ama maçın genelinde iyi oynayan bir Galatasaray vardı. ' değerlendirmesini yaptı.

Başarılı kaleci, penaltı pozisyonuyla ilgili soru üzerine de, 'Penaltı pozisyonunda gayet dürüst davranıyorum. Daha önce penaltı olduğunda da bunu açıkça söylüyorum ama bu pozisyon penaltı değildi. Kırmızı kartta görebilirdim ama sarı kartla atlattım. ' dedi.