19 Mayıs Kupası'nda Ön Eleme Müsabakaları Belli Oldu

Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen Köyler Arası Futbol Turnuvası'nda ön eleme müsabakalarında eşleşmeler belli oldu.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştirilen 19 Mayıs Gençlik Kupası Köyler Arası Futbol Turnuvası'nın ön eleme müsabakalarının kuraları çekildi. Toroslar Belediyesi Encümen Toplantı Salonu'ndaki kura çekimine Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ve köy takımlarının temsilcileri katıldı.

Kura çekimi öncesi bir konuşma yapan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, sporun barış, kardeşlik ve dostluk olduğunu belirterek, bu turnuvanın köyler arasındaki birlik ve beraberliğin sağlanması noktasında büyük katkı sunduğuna dikkat çekti.

"Turnuva ile amacımız köyler arası diyalogu arttırmak ve böylelikle sosyal kaynaşmanın alt yapısını oluşturmaktır" diyen Tuna, "47 köy takımından 16 köy takımı, elemeler sonrası bu grupta mücadele etme hakkı kazandı. Bu yıl 7'ncisi düzenlenen turnuvada bugüne kadar 115 maç oynandı ve 555 gol atıldı. Seyir zevki anlamında çok güzel bir turnuva oldu. Birinci olmak, ikinci olmak hedeftir ama gençlerin gelip müsabakalara katılması ve çocukların maçları izlemesi bizleri daha da mutlu etmektedir. Her hafta sonu köy kahvelerinde maçların kritiği yapılıyor. Bu turnuvanın bir tüzüğü var. Türkiye'de uygulanan en iyi model olan ve örnek gösterilen bir turnuva oldu.Türkiye Futbol Federasyonu tarafından her yıl takdir ve teşekkür belgeleri alıyoruz. Fair play ölçüsünde dostluğu öne çıkartan bu turnuvada amatör spor kulüpleri gençlerimizi gelip izliyorlar. Bizde çok yakından takip ediyoruz. Ayağı topa yakışan çocuklarımızı alıp onların önünü açma anlamında çok önemli bir turnuva" dedi.

Konuşmasında, Mersin halkını da müsabakaları izlemeye davet eden Tuna, ön eleme müsabakalarına katılan tüm köy takımlarına başarılar diledi. Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna tarafından gerçekleştirilen kura çekimi sonucunda, 28-29 Nisan tarihlerinde Koray Aydın Stadyumu'nda oynanacak mücadelelerde eşleşmeler ise şöyle; Atlılar-Parmakkurdu, Ayvagediği-Güzelyayla, Homurlu-Gökçebelen, Bekiralanı-Arpaçsakarlar, Emirler-Çavuşlu, Burhan-Akarca, Darısekisi-Değirmendere, Evrenli-Horozlu. Gruplarında birinci ve ikinci sırada yer alan 16 köy takımının arasında eleme usulü yapılacak maçların sonucunda, 8 takım çeyrek final için mücadele etmeye hak kazanacak. Sporseverler, turnuva ile ilgili puan durumu, istatistik tablosu ve maç sonuçlarını Toroslar Belediyesi'nin 'toroslar.bel.tr' internet adresinden öğrenebilecekler .

Kaynak: İHA