Ziraat Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe Finalde

Ziraat Türkiye Kupası yarı final maçında Kardemir Karabükspor'u 2-0 mağlup ederek finale yükselen Fenerbahçe'de teknik direktör Aykut Kocaman, "Bu sorunlu dönemde kafamızda iki tane final vardı.

Bunlarda birincisini başardık" dedi.

Ankara 19 Mayıs Stadı'nda oynanan yarı final karşılaşmasında, Kardemir D.Ç. Karabükspor'u 2-0 mağlup eden Fenerbahçe, bu sezon 50'incisi yapılan Ziraat Türkiye Kupası'nda finale yükselerek, Bursaspor'un rakibi oldu. Kocaman, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, "Bu sorunlu dönemde kafamızda iki tane final vardı. Bunlardan birincisini başardık. Türkiye Kupası'nda 8 Nisan'da sezonu kapatmış bir rakibe karşı oynadık. Bizimde sezonun sonu itibariyle arka arakaya oynayacağımızSüper Final maçları arasında sıkışmış bir maçtı. Karabükspor, kendi oyun tarzını ortaya koyacağını düşünüyorduk ve rakip bizi kendi tuzağına düşürecekti. Karabükspor'un istediği yüksek toplarda hata yapmadık ve bu arada golü bulduk. İkinci golü bulduktan sonra oyunun kontrolü tamamen bize geçti. Çok mutluyuz finale kaldığımız için. 13 Mayıs Pazar gününü yine bir final maçı haline getirmek" diye konuştu.

Bursaspor'u tebrik eden Kocaman, finalde karşılaşacakları maça ilişkin olarak, "Finalist olmak kolay değil. Ligin sonunda oynanacak ve güzel bir karşılaşma olacağını tahmin ediyorum" dedi.

Fenerbahçeli savunma oyuncusu Fabio Bilica da "Bugün 90 dakika boyunca konsantre bir oyun ortaya koyduk. Herkesin bildiği gibi uzun senelerdir bu kupayı kazanamıyoruz. Bursaspor karşısında galip gelerek bu kupayı kazanacağız" dedi

Genç file bekçisi Mert Günok, maça çok iyi hazırlandıklarını ifade ederek, bu yıl Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanıp Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'a ve Sarı-lacivertli taraftara armağan etmek istediklerini kaydetti.

KARABÜKSPOR CEPHESİ

Kardemir Karabükspor teknik direktörü Bülent Korkmaz ise "Fenerbahçe'yi ve Bursaspor'u finale yükseldikleri için kutluyorum" dedi

İlk yarıda üstünlüğün Fenerbahçe'de olmasına rağmen pozisyon vermediklerini belirten Korkmaz, "İlk yarıda erken bir gol buldular. İkinci yarıda da maça iyi başladılar. Ve ikinci golü buldular. Fenerbahçe ikinci golü bulduktan sonra istediği gibi oynadı ve finale yükseldi" şeklinde konuştu.

Korkmaz, bir gazetecinin "Sezon başında gelseydiniz finale çıkabilir miydiniz?" şeklindeki sorusunda ise, "Bu kadroyla hem ligde hem de kupada buraya kadar geldik. Seneye lig daha kaliteli duruma gelecek. Biz çok doğru transferler yaparsak çok daha iyi durumda olacağımız kesin. Başkanla görüştük. Önümüzdeki hafta bu istekler netleşecek" cevabını verdi. Mehmet Yıldız'ın 48. dakikada kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonu değerlendiren Korkmaz, "Maç kırılma anları var. Belki gol olsaydı ancak pozisyon Fenerbahçe lehine gelişti. Fenerbahçe hak ederek finale kaldı. Önemli olan Karabükspor'un ligde kalmasıydı bunu başardık" dedi

Kardemir D.Ç. Karabüksporlu oyuncu Güven Varol, finale çıkmak istediklerini dile getirerek, Fenerbahçe'nin karşı üstün oynadığını ancak ilk yarıda Semih'in attığı gol öncesinde faul olmadığını dile getirdi.

Kaleci Bora Körk de Fenerbahçe karşısında iyi oynamadıklarını ve kötü bir gol yediklerini belirterek, "Karabükspor'a tarihinde final oynatmak istiyorduk anca olmadı" dedi

Kaynak: İHA