Rüzgar Sörfü Sporcusu Lena Aylin Erdil Açıklaması

Rüzgar sörfü sporcusu Lena Aylin Erdil, ''Hedefim dünya sıralamasında ilk 3'teki yerimi korumak ve dünya şampiyonu olmak'' dedi.

Lena Aylin Erdil, Bodrum'un Ortakent-Yahşi beldesindeki rüzgar sörfü okulunda gazetecilere yaptığı açıklamada, Profesyonel Rüzgar Sörfü Derneği tarafından İtalya'nın Regio Calabria bölgesinde 19-24 Nisan tarihinde düzenlenen dünya turunun 2012 sezonundaki ilk yarışı olan ''Reggio Calabria İtalya''da ikinci olduğunu söyledi.

Yarışmada 2 bin 67 puan topladığını belirten Erdil, yarışmanın birinciliğini İsviçre'den Karin Jaggi, üçüncülüğünü ise Fransa'dan Valerie Arrighetti'nin elde ettiğini kaydetti.

Yarışmaya katılan diğer Türk sporculardan Çağla Kubat'ın altıncı, Dilara Uralp'ın ise onuncu sırada yer aldığını dile getiren Erdil, ''İtalya'da düzenlenen yarışmaya dünyanın en iyi sporcuları katıldı.

Elde ettiğim ikincilikten dolayı çok mutluyum. Hedefim dünya sıralamasında ilk 3'teki yerimi korumak ve dünya şampiyonu olmak. Bu noktaya gelmek çok zordu'' diye konuştu.

Dünya Kupası'na bireysel sporcu olarak katıldığını anlatan Erdil, büyük kulüplerin kendisine ilgi göstermesi, federasyonun destek vermesi durumunda daha başarılı olabileceğini kaydetti.

-''Bu başarı 14 senelik bir çalışmanın ürünü''-

Erdil'in antrenörlüğünü yapan babası Güven Erdil ise kızının başarısından büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, ''Bu başarı 14 senelik bir çalışmanın ürünü. Lena geçen sene 2 puanla üçüncülüğü kaçırmıştı. Bu yıl beklenen sonucu aldı. Türkiye bu yarışmada ilk kez kürsüye çıktı'' dedi.

Erdil'in kış aylarında Brezilya, Arjantin ve Şili gibi ülkelerde antrenmanlarını sürdüğünü anlatan Güven Erdil, kızının Avusturya'da kondisyon testlerinden geçtiğini belirtti.

Kaynak: AA