Sökeli Karateci Görkem Kaçar, İlk Milli Sınavından Altın Madalya İle Döndü

Bu yıl 2. si düzenlenen Uluslararası Çocuk Spor Oyunları Çerçevesinde 21-22 Nisan 2012 tarihlerinde Uluslararası Karate Çocuk Turnuvasına 6 ülkeden 55 sporcunun katılımı ile Konya'da gerçekleştirildi.

Söke’den Şimşek Gençlik ve Spor Kulübü sporcusu Görkem Kaçar 63 Kg’da ter dökerken; aldığı birincilik ile Söke’ye altın madalya getirdi. Türkiye 6 altın, 4 gümüş ve 5 bronz madalya olmak üzere toplam 15 madalya alarak şampiyonanın birincisi, Mısır ikinci, Azerbaycan üçüncü oldu. Şampiyonada bu ülkelerin dışında Bulgaristan, Makedonya ve Ukrayna katıldı.

“SIRADA GENÇLER KARATE ŞAMPİYONASI VAR” Diğer taraftan Türkiye Karate Federasyonu etkinlik programında yer alan ve Kırşehir’de gerçekleşecek olan Türkiye Okullar arası Gençler Karate Şampiyonası, 27-29 Nisan tarihlerinde yapılacak. Söke’den Şimşek Gençlik ve Spor Kulübü sporcusu Görkem Kaçar bu şampiyonada da mücadele edecek. Hedef yine başarı olarak belirlenirken, antrenörü Şimşek Gökpınar; “Görkem’in milli formayı giymesini çok arzu ediyorduk. Milli Forma ile Konya’da ne kadar başarılı olabileceğini gösterdi. İlk Milli deneyiminde 1. Olarak altın madalyayı ilimiz ve ilçemize getirdi. Kendisini kutluyor ve bize destek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA