Real Madrid'i deplasmanda penaltılarla eledi finale yükseldi

Devler Ligi'nde finalin adı: Chelsea - Bayern Münih oldu.. Barcelona'dan sonra, Real Madrid de kupaya veda etti. Bayern Münih penaltılar sonunda, evinde oynayacağı finale adını yazdırdı...

Şampiyonlar Ligi yarı final rövanş maçında Real Madrid, evinde Bayern Münih'i konuk etti. Almanya'da, İspanyol devini 2-1'lik skorla geçerek avantaj elde eden Bayern Münih'ti. İkinci maçta Real Madrid bu avantajı Ronaldo'nun golleriyle eritecek şansı buldu ancak, Robben'in penaltısı ile ilk maçtaki skor oluştu ve mücadele uzadı. Uzatma devrelerinden de gol sesi çıkmayınca, finalde Chelsea'nin rakibini penaltı atışları belirledi.

Real Madrid'de milli futbolcularımız Nuri Şahin ile Hamit Altıntop maç kadrosunda yer almazken, Türk kökenli Alman futbolcu Mesut Özil ise 11'de saha çıktığı maçta bir asist yaptı ve 110 dakika sahada kaldı.

Mücadelede ilk dakikalarda Real Madrid baskılı bir futbol ortaya koyarken, Marcelo'nun Di Maria'yı soldan ortalarla ceza alanına sokma çalışmaları, 3. pasta başarılı oldu ve bu da penaltıyı getirdi. Marcelo'nun soldan uzun ortasına sağ çaprazda sert vuran Di Maria'nın şutu Alaba'nın eline çarptı ve Viktor Kassai penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Cristiano Ronaldo 6. dakikada kaleciyle topu farklı köşelere göndererek takımın öne geçirdi: 1-0

14. dakikada ise Real Madrid'in göbekten geliştirdiği atakta Khedira'nın kaptırdığı top Mesut'un önünde kalınca bir şans anı doğdu, çünkü yıldız futbolcu bekletmeden soldan ceza alanına giren Ronaldo'yu gördü. Portekizli süper yıldız ise bu pası alıp kalecinin sağından topu ağlara gönderip Bernabeu'yu ikinci kez ayağa kaldırdı.: 2-0. Şampiyonlar Ligi'nin en çok asist yapan oyuncusu olan Mesut Özil, böylece ligdeki 6. asistini de yapmış oldu.

Erken gelen gollerle gardı düşmesi beklenen Alman ekibi ise klasik disiplininden taviz vermedi ve ayağa çabuk kalktı. Zaman zaman etkili ataklarla Casillas'ın korduğu kalede görünen Bayern, 27. dakikada istediği golü buldu. Gomez'e gelen ortada golcü futbolcunun topa gitmesini engelleyen Pepe'nin hareketiyle Macar hakem ikinci kez penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Robben, Alman ekibinin maçı ilk mücadeledeki skora getirmesini sağladı: 2-1

İlk yarı bu skorla noktalanırken, ikinci yarıda Real Madrid "gol yememe" stresi ile ipleri Bayern'e verdi. Çünkü yenebileek bir gol, tur için en az iki gol gerektirecekti. İkinci yarıda daha çok organize olan ve topa sahip görünen takım konuk ekip olurken, zaman zaman önemli şanslar da bulmasına rağmen bunları değerlendiremedi. Real Madrid ise savunmada hata yapmayarak maçı uzatmaya götürme isteğini gerçekleştirdi.

İlk uzatma devresinde Real Madrid'in stresinin azaldığı gözlemlendi. Daha çok topa sahip olmasına rağmen ev sahibi ekip yine de skoru değiştiremedi. Bayern Münih ise daha temkinli olan taraftı. Ancak ilk uzatma devresi golsüz tamamlandı. İkinci uzatma devresinde ise takımlarda yorgunluk belirtileri gözükmeye başladı. 113. dakikada Kaka'nın ceza alanında göğsüyle kontrol ettiği topu iyi kullanaması, uzatma anlarının en önemli atağı oldu. 115. dakikada ise Granero ceza alanında Neuer'in hamlesiyle yerde kaldı ve tüm statla birlikte penaltı bekledi ancak 'aldatmaya yönelik hareket' gerekçesiyle sarı kart gördü. Kalan dakikalarda ise takımlar gol bulamayınca seri penaltı atışllarına geçildi.

Penaltı atışlarında ise Real Madrid bir şok yaşadı. Ronaldo ilk atıştan yaralanamadı, bu şokun ardından ikinci penaltıda ise Kaka Neuer'i geçemedi. Başarılı kaleci iki penaltıyı da sağına uzanıp çıkarttı. Bayern Münih'te ise Kross üçüncü atışta Casillas'ı geçemedi. Dördüncü atışta ise Casillas, Lahm'ın vuruşunu ilginç biçimde çıkarıp takımı adına elinden geleni yaptı. Ramos ise dördüncü atışta topu üstten auta atınca, ipler Bayern'in eline geçti. Schweinsteiger son atışta topu ağlara gönderince takımını finale taşıdı.

Şampiyonlar Ligi'nde final maçı Bayern Münih ile Chelsea arasında 19 Mayıs günü Allianz Arena'da oynanacak. Devler Ligi tarihinde ilk kez bir takım kendi evinde bir final maçına çıkacak.

Real Madrid [2 - 1] Bayern Munich Penaltılar: [1 - 3]
6' [1 - 0] C. Ronaldo (pen.)
14' [2 - 0] C. Ronaldo
27' [2 - 1] A. Robben (pen.)

Stat
Santiago Bernabeu

Hakem
Viktor Kassai

Yardımcı Hakemler
Gabor Erös - György Ring

Real Madrid: Casillas, Ramos, Pepe, Arbeloa, Marcelo, Khedira, Alonso, Mesut Özil (Dk. 111 Granero), Di Maria (Dk. 75 Kaka), Ronaldo, Benzema (Dk.106 Higuain)
Yedekler: Adan, Fabio Coentrao, Albiol, Callejon

Bayern Munih: Neuer, Lahm, Boateng, Badstuber, Alaba, Schweinsteiger, Gustavo, Ribery (Dk. 95 Muller), Kroos, Robben, Gomez
Yedekler: Butt, Olic, Rafinha, Pranjic, Contento, Tymoschuk

Sarı Kartlar: Dk.5 Alaba, Dk. 26 Pepe, Dk. 59 Arbeloa, Dk. 90 Robben, Dk. 101 Gustavo, Dk. 104 Badstuber, Dk. 115 Granero

Penaltılar
Real Madrid:
Ronaldo (-), Kaka (-), Alonso (+), Ramos (-)

Bayern Münih: Alaba (+), Gomez (+), Kross (-), Lahm (-), Schweinsteiger (+)