''Hemşehri Dernekleri Futbol Turnuvası'' Başladı

Antalyaspor'da forma giyen ve jübilesini yapan futbolcular, Kepez Belediyesi tarafından ikincisi düzenlenen ''Hemşehri Dernekleri Futbol Turnuvası''nın açılış maçında forma giydi.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Kepez Belediyesi Hasan Doğan Stadı'nda düzenlenen turnuva öncesi yaptığı konuşmada, Antalya'nın 81 vilayetten insanın dosluk içinde yaşadığı bir şehir olduğunu belirterek, bu şehir hayatına katkı sağlamak ve toplumsal dayanışmayı artırmayı amaçladıklarını söyledi.

Bu amaca yönelik sosyal etkinlikler ve aktiviteler düzenlediklerini dile getiren Tütüncü, toplumda futbolun çok önemli bir yer tutması dolayısıyla böyle bir organizasyonu düzenlemekte yarar gördüklerini kaydetti.

Tütüncü, ''Bu yıl Antalyaspor'a gönül vermiş, Antalyaspor'un formasını senelerce gururla onurla taşıyan eski futbolcularımızın Antalyaspor'un şöhretler karmasının bir gösteri maçıyla bu iş başlasın istedik'' dedi.

Turnuvanın geleneksel hale gelmesini istediğini dile getiren Tütüncü, ''Antalyaspor'un çok daha farklı bir şekilde kentlinin gönlünde yer alması ve şehre mal olması bakımından sosyal çalışmalar yapmalıyız. Antalyaspor'a vurgu yapmak ve Antalyaspor aidiyetinin oluşması için biz yerel yöneticiler buna katkı vermeliyiz'' diye konuştu.

Antalyasporlu eski futbolcu Mustafa Gürsel ise yıllar sonra böyle bir organizasyonla eski arkadaşların bir araya gelmesinden duyduğu mutluluğu dile getirdi. Antalyaspor'dan hiçbir zaman kopmadığını ifade eden Gürsel, başka takımlarda forma giydiği dönemlerde de Antalyaspor'un yerinin her zaman ayrı olduğunu söyledi.

Tütüncü'nün başlama vuruşuyla başlayan maçta, mavi takımda Cevdet Bilgin, Abdülkerim Koç, İskender Eroğlu, Hüseyin Baysan, Nuri Kamburoğlu, Muzaffer Yüzbaş, Mehmet Özkul, Ramazan Özen, Sancar Biçikci, Oral Yenigün, Kemal Yıldırım forma giydi.

Beyaz takım ise Ayhan Yakar, Göksel Kırıkoğlu, Rauf Kolancı, Abdülkadir Arıkan, Mustafa Gürsel, Barış Çakır, Kadir Durum, Orhan Kapucu, Adnan Gülek, Erdoğan Gidici, Ramazan Kafes isimlerinden oluştu.

İki takımın yenişemediği karşılaşma 4-4 berabere sona erdi .

Kaynak: AA