Bursaspor Teknik Direktörü Sağlam: Haklı Bir Galibiyet Aldık

Ziraat Türkiye Kupası'nda İzmir'de oynanan karşılaşmada Eskişehirspor'u 3-0 mağlup ederek finale yükselen ilk takım olan Bursaspor'un teknik direktörü Ertuğrul Sağlam, haklı bir galibiyet aldıklarını söyledi.

Karşılaşma sonrası açıklamalarda bulunan Sağlam, Eskişehir ve Bursa'dan gelen binlerce taraftarın oluşturduğu güzel bir atmosferde oynanan müsabakayı kazandıkları için mutlu olduklarını belirterek, ''Buradan 3-0 gibi net bir skorla ayrılmak büyük mutluluk. Bursaspor, gelecek yıl 50.'ci yılını kutlayacak. Daha önce kazandığımız lig şampiyonluğu kupasının yanına bu sene de Ziraat Türkiye Kupası'nı koymak istiyoruz. Bu nedenle kazanmamız gerekiyordu. Bundan sonra amacımız, Türkiye Kupası finalindeki rakibimizi iyi analiz edip, kupayı müzemize götürmek olacak. İyi bir maç oldu. Oyuncularım ellerinden geldiği şekilde iyi mücadele edip, verdiğimiz görevleri yerine getirmeye çalıştı. Eskişehirspor gibi iyi bir takım karşısında haklı bir galibiyet aldık. Finale yükseldiğimiz için mutluyuz ama esas mutluluğum, Bursa'dan imkanlarını zorlayıp buraya gelen binlerce taraftarın, Bursa'ya mutlu dönecek olmaları. Hem oyuncularıma hem taraftarlarıma teşekkür ediyorum.'' dedi.

Bursasporlu oyuncu Ömer Erdoğan, en kısa yoldan Avrupa kupalarına katılmak için son derece önemli bir maçı kazandıklarını söyledi.

Futbolculardan Adem Koçak ise finale yükseldikleri için mutlu olduklarını kaydetti.

ERSUN YANAL: EN KÖTÜ OYUNLARIMIZDAN BİRİNİ OYNADIK

Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinde Bursaspor'a 3-0 mağlup olarak elenen Eskişehirspor'un teknik direktörü Ersun Yanal, bugün en kötü oyunlarından birini oynadıklarını belirterek, ''Bugün özellikle ilk yarıda ortaya koyduğumuz futbol, en kötü oyunlarımızdan bir tanesiydi'' dedi.

Maç sonrası açıklamalarda bulunan Yanal, maçın ilk yarısında top kendilerinde olduğu anlarda rakiplerinin baskısına karşılık veremediklerini ifade ederek, "Oyunu istemekte çok geç kaldık. Türkiye Kupası, Avrupa kupalarına gitmenin kısa bir yolu. Ancak kupada istediklerimizi başaramadık. Hedefimizden uzaklaşmış değiliz. Ancak bu maçın, bizi sonuca götürmemesine üzüldük. Şimdi Bursaspor ile üst üste oynayacağımız iki maç var. Eskişehirspor'un lige çıktığı günden beri performansını artırmak, heyecan verici. Bursaspor'un yakaladığı başarılara ulaşacak seyirci potansiyeline de sahip olduğumuzu bugün bir kez daha gördük. Bugün özellikle ilk yarıda ortaya koyduğumuz futbol, en kötü oyunlarımızdan bir tanesiydi.'' dedi.

Yanal, aldıkları skorun kendileri için sürpriz olduğunu vurgulayarak, ''İkinci yarının başında yediğimiz gol, bizi sıkıntıya soktu. Ancak kaliteli bir müsabaka oldu. İzleyenlere centilmence bir müsabaka izlettirdik. Kazanan taraf olmak istedik ama kaybettik" diye konuştu.

Bu yılın Türk futbolu ve futbolcular adına yoğun geçtiğini aktaran Yanal, ''Çarşamba, pazar maçlarından futbolcular, futbol yoruldu. Çarşamba, pazar oynamak zor. Bu kadar uzun bir süreçten sonra 9 puan fark yapan Galatasaray'ın belki 1,5 maç sonra şampiyonluğu gidecek. Adil bir düzen değil. Umarım en kısa zamanda terk ederiz'' diye konuştu.

Eskişehirsporlu futbolculardan Volkan Yaman, takım olarak taraftarlardan özür dilediklerini belirterek, ''Oyuna istekli başlayamadık. Bursaspor daha çok istedi. Futbolda mücadele etmezseniz, galip gelmeniz çok zordur'' dedi.

Futbolculardan Bülent Ertuğrul da, çok üzgün olduklarını, istedikleri oyunu ve mücadeleyi gösteremediklerini söyledi.