Bursaspor 5. Kez Finalde Mücadele Etme Hakkını Kazandı

Ali Korkmaz - Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinde İzmir'de oynanan karşılaşmada Eskişehirspor'u 3-0 mağlup eden Bursaspor, daha önce bir kez kazandığı kupada, 5. kez finale yükseldi.

Tek maç üzerinden oynanan yarı finalde, Eskişehirspor karşısında ilk yarıyı 1-0 önde tamamlayan Bursaspor, golle başladığı ikinci yarıda da üstünlüğünü korudu ve müsabakadan 3-0 galip ayrıldı.

Bu sonuçla finale yükselen Bursaspor'un rakibi, yarın Ankara'da oynanacak Fenerbahçe-Kardemir Karabükspor maçının ardından belli olacak.

Eskişehirspor'u yenerek kupada 5. kez finale çıkma başarısı gösteren Bursaspor, daha önce 1985-1986 sezonunda Altay'ı mağlup ederek kupaya uzanmıştı.

Yeşil-beyazlı ekip, 1970-1971'de Eskişehirspor, 1973-1974'te Fenerbahçe ve 1991-1992'de Trabzonspor'a finalde kaybetmişti.

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, futbolculuk döneminde 1997-1998 sezonunda Beşiktaş forması ile Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanmıştı.

-Bu sezonki maçları-

Bu sezon Ziraat Türkiye Kupası'na 3. kademeden başlayan iki takımdan Bursaspor, 3. kademede Şanlıurfaspor'u, bir üst turda BUGSAŞ Spor'u, çeyrek finalde de Sivasspor'u saf dışı bıraktıktan sonra yarı finalde Eskişehirspor'u eledi.

Kupada bu sezonki gol sayısını 13'e çıkaran Bursaspor, kalesinde 2 gol gördü.

Bursaspor'un Türkiye Kupası'ndaki en golcü ismi 5 gole ulaşan Pinto oldu. Bu oyuncuyu Turgay Bahadır , Batalla , Gökçek Vederson, Ömer Erdoğan, Serdar Aziz takip etti .

Kaynak: AA