Ünilig Futsal Play

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Salon Futbolu Deplasmanlı Ligi play-off grup müsabakaları Nevşehir'de başladı.

24-28 Nisan tarihlerinde 6 bayan ve 12 erkek futbol takımının katılımıyla Nevşehir'de gerçekleştirilecek ÜNİLİG play-off grup müsabakalarının Damat İbrahim Paşa Spor Salonu'ndaki açılış törenine, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Asbaşkanı Atilla Pulur, Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Kaya, Nevşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Ünlüer, Nevşehir Üniversitesi Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Özden Taşkın ve sporcular katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende turnuvaya katılan takımlar tanıtıldı.

Programda konuşan Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Asbaşkanı Pulur, bu yıl ÜNİLİG deplasmanlı futsal ligi başlattıklarını, 10 yıldır üniversiteler arasında yapılan futsal karşılaşmalarının bu yıl Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın isteğiyle deplasmanlı lig haline dönüştürüldüğünü belirtti.

Erkeklerde 35, bayanlarda da 20 takım olmak üzere 55 takımlı ÜNİLİG müsabakaları play-off maçlarının oynanmaya başlandığını ifade eden Atilla Pulur, ''Bu yıl federasyon olarak 44 branşta 20 bin öğrenciyle yarışma sporları yaptık. Biz sporu eğitim bir parçası olarak görüyoruz ve üniversite öğrencilerimizi spor yaparak da eğitmek istiyoruz. Burada 18 takımlı ÜNİLİG yapacağız. Böylelikle ülkemizin ve Anadolu'nun tanıtımına katkı sağlanacaktır'' dedi.

Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen üniversite öğrencilerine, Anadolu'nun ortasında Kapadokya Vadisi'ni, Ürgüp'ü, Göreme'yi, Nevşehir'i tanıtarak, ileride meslek sahipleri olduklarında öğrencilerin buraları hatırlamalarını istediklerini kaydeden Pulur, bu yıl 70 üniversitede ve 70 ilde organizasyonlar gerçekleştirdiklerini, 11-18 Mayıs tarihlerinde Eskişehir'de büyük final yapılacağını ifade etti.

Pulur, buradaki müsabakaların bir sonraki ayağının Avrupa şampiyonaları olduğunu, Temmuz ayında İspanya'nın Cordoba kentinde yapılacak Avrupa üniversiteler müsabakalarında ise buralardan çıkacak takımların Türkiye'yi temsil etmeye hak kazanacağını kaydetti.

Açılış töreninin ardından başlayan müsabakalar, 28 Nisan Cumartesi günü sona erecek .

Kaynak: AA