Eski Yönetici Fatih Gökşen: Galatasaray Hep İlklerin Kurbanı Oluyor

Galatasaray’ın eski yöneticilerinden Fatih Gökşen, bu sezon uygulanan play-off sistemi ve ardından oynanan Süper Final maçlarına tepki göstererek, "Galatasaray hep ilklerin kurbanı oluyor." dedi.

Fatih Gökşen, Galatasaray’ın 2 - 1 kaybettiği Fenerbahçe maçında ortaya koyduğu futbola övgü yağdırdığı Radyospor'daki açıklamasında, oynanan maçların adının Süper Final değil, digitürk kupası olduğunu ileri sürdü. İşte Gökşen’in birbirinden iddialı açıklamaları; "Hakem hataları gözden kaçtı ve kimse bunları yorumlamadı. Bir penaltı kararı ve Caner’in atılmaması ilk başta göze çarpanlar. Oyunun kaybedilmesinin üzeri Süper Final başlığı altında kapatıldı. Bu maçı alacağımıza dair o kadar inanarak gelmişiz ki.. Tekrardan Süper Finalin yapılması yayıncı kuruluş için yapıldı. Hatta Süper Final'in adı Digitürk Kupası oldu. Haftaya da bu kupadan vazgeçilir başka bir kupa çıkarırlarsa şaşırmamak lazım.

SÜPER FİNAL’E İTİRAZ EDENLERİ SUSTURDULAR

Herkes başka bir beklenti içindeydi. Süper Final'i koyanlar şimdi görevlerinde yoklar. Buna itiraz edenleri de susturdular. Bir Adnan Öztürk vardı; artık konuşmuyor. Fenerbahçe’yi de kutlamak lazım. Ama ben bazı şeylerin neden böyle yapıldığını anlamış değilim. Biz bu oyunu sergilediğimiz sürece bazı şeylerden ders çıkaracaksın. Artık önümüze bakacağız. Diğer önemli maça konsatre olmak lazım. Bazı beklemediğimiz şeyler şok etti.

GALATASARAY’IN İLKLERİ FENERBAÇE’YE TECRÜBE OLDU

Galatasaray’ın yaşadığı ilkleri Fenerbahçe tecrübe ederek lehine çeviriyor. Mesela Ali Sami Yen Stadı gibi; bu konuda birçok girişim yapıldı. Fenerbahçe bunları seyretti seyretti kendi stadını bunları gözlemleyerek yaptı. Bir de UEFA Kupası sonrasında Galatasaray hiçbir şey kazanamadı ürünlerinden. Galatasaray marketing çalışmaları ve reklam gelirlerini yine kullanamadı ve hazırlıksız yakalandı. Üçüncü olay ise Ribery olayı. Ribery’den önce var mıydı para ödenmeme durumu? Ama sonrasında paralar tıkır tıkır.

FENERBAHÇE’YE KAYBETTİĞİ ŞEYİ GERİ VERİYORLAR

Size kaybettiğiniz birşeyi kazanmak için ne yaparsınız? Yeniden kazanmak için motive olursunuz. Fenerbahçe bunu yaptı. Biz daha telaşlıydık ve kaybedecek şeylerimiz oldu. İlk uygulanan bir şey hep Galatasaray’a geliyor. Fenerbahçe şampiyon oldu; Bağdat Caddesini kapattı. Bravo bunu kimse yapamaz. Çıkıyor bir avukat Melo’yu şikayet ediyor. Fenerbahçe’nin yerinde Galatasaray, Galatasaray’ın yerinde Fenerbahçe olsaydı acaba neler olurdu? Ama ben Galatasaray’ın kupayı alacağına inanıyorum."