Tek Aday Olarak Seçime Giren Abdurrahman Arıcı Genel Başkanlığa Seçildi

Merkezi Eskişehir'de bulunan Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği'nin 10. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Tek aday olarak seçime giren, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı, Üst Klasman Gözlemci ve TFFHGD Antalya Şubesi Genel Kurul Delegesi Abdurrahman Arıcı, TFFHGD'nin yeni genel başkanı oldu.

Eskişehir'de düzenlenen genel kurulda, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Halil Arslan başkanlığında divan heyeti oluşturuldu.

Derneğin, Aralık 2011-Nisan 2012 faaliyet dönemi yönetim kurulu idari ve mali faaliyet raporları okundu. Ardından aynı dönemlerin yönetim ve denetleme kurulu raporlarının müzakeresi ve ibrası oylamaya sunuldu.

Daha sonra dernek üyeleri tarafından giriş ve aylık ödentilerinin ilk giriş 60 lira, yıllık ücret ise 84 lira olarak oy birliğiyle belirlenmesinin ardından yönetim kurulu başkanlığı seçimine geçildi.

Seçimde tek aday olan Abdurrahman Arıcı, 295 delegenin, 198'inin oyunu alarak genel başkan oldu. TFFHGD'nin Yönetim Kurulu ise Osman Avcı, Kuddusi Müftüoğlu, Yunus Yıldırım, Süleyman Abay, Erdoğan Kırıcı, Necdet Erdilek, Etem Atasoy, Erdinç Sezertam, Ömer Soysal, Şükrü Bayraktar, Nevzat Adal, Ahmet Şahin, Zafer Korkmaz ve Yusuf Emre'den oluştu.

Arıcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, derneğin kuruluşundan beri çeşitli görevlerde yer aldığını belirterek, TFFHGD'de 2 dönemdir genel başkan yardımcılığı ve teşkilatlardan sorumlu genel başkan yardımcılıklarında bulunduğunu kaydetti.

Son dönemde bir çok aşamadan geçtiklerini ifade eden Arıcı, şöyle konuştu:

''4-5 yıllık süre içinde derneğimizin durumu belli. Geçen aralık ayında olağanüstü genel kurulda da geçici bir yönetim kurulu oluşturuldu. Bu yönetim kurulumuzun amacı derneğimizi normal olan kongreye götürmekti. Allah'a şükürler olsun ki bugün olağan kongremizi yapıyoruz. Arkadaşların teveccühüyle tek başkan olarak seçime girdim. Tüm hakem arkadaşlara ve delegelere teşekkür ediyorum. Tabi sorunlarımız var. Ancak hakem toplumu sorunların üstünden gelebilecek güçtedir.''

-''Sağlam ve daha güçlü bir dernek bırakmak amacındayım''-

Arıcı, Temmuz ayından beri Türk futbolunun bir süreçten geçtiği anlatarak, şunları söyledi:

''Bu süreçte bir tek hakemimizin bile bu olaylarda olmaması bizi en çok sevindiren ve güç veren olaydır. Ekonomik olarak ve yapısal sorunlarımız var. İnşallah arkadaşlarımız ve şubelerimizle beraber, Merkez Hakem Komitesi'nden de destek alıp, sorunların üzerine giderek, Türkiye Futbol Federasyonu ile de istişare içinde bu sorunları gideririz. Derneği daha güçlü hale getirmek için bir görev düştü, bu görevi layıkıyla yapmaya çalışacağım. Artık bizim jenerasyonun son görevi. Bundan sonra bu görevi gençlere teslim etmemiz gerekir. Sağlam ve daha güçlü bir dernek bırakmak amacındayım.''

TFFHGD'nin 10. Olağan Genel Kurulu'na AK Parti Osmaniye Milletvekili Suat Önal, Eskişehir Tepebaşı Merkez İlçe Belediye Başkanı Ahmet Ataç da katıldı .

Kaynak: AA