Tatvan Folklor Ekibi Bölge Birincisi Oldu

Bitlis’in Tatvan Folklor Araştırma Spor Kulübü Derneği (TAFAD) Türkiye Halkoyunları Federasyonu tarafından 14 ve 15 Nisan tarihleri arasında Adıyaman’da yapılan kulüpler arası halkoyunları bölge yarışmasında Bitlis’i temsil etti.

Adıyaman Cumhuriyet Kapalı Spor Salonunda, Batman, Bitlis, Diyarbakır, İstanbul, İzmir ve Van illerinden 36 ekibin katıldığı yarışmalar neticesinde geleneksel düzenlemesiz dal gençler kategorisinde büyük bir başarı eden TAFAD ekibi yarışmalarda en yüksek puanı alarak bölge birincisi oldu.Bölge birincisi olma başarısını elde eden TAFAD ekibinin 28-30 Ekim 2011 tarihinde Muğla ili Marmaris ilçesinde yapılan yıldızlar Türkiye Şampiyonası’nda ilimizi temsil ederek Türkiye üçüncüsü olduğunu hatırlatan Başkanı Maşallah Sönmez, “Sporcularımızın yetişmesinde büyük emekler harcayan değerli hocamız Ali Eskin’e, kulüp yöneticimiz ve eğitmenimiz Baki Gündoğdu’ya, sporcularımız, aileleri ve bizlerden katkılarını ve desteklerini esirgemeyen Tatvan Kaymakamı Süleyman Yılmaz ile Tatvan Belediye Başkanı Abdullah Ok’a sonsuz teşekkürlerimizi iletiyoruz. Amacımız Türkiye şampiyonalarında da birinciliği elde ederek Bitlis İlini en güzel bir şekilde temsil etmektir.” diye konuştu.

Öte yandan, Bitlis’i temsilen geleneksel düzenlemesiz dal büyükler kategorisinde yarışmaya katılan Bitlis Yeni Yıldırım Spor Kulübü bölge ikincisi olurken, aynı kategoride Bitlis yöresi halk oyunları ile yarışan İstanbul Gök meydan Halk Oyunları Spor Kulübü bölge birincisi oldu. Ayrıca yarışma kategorilerinde dereceye giren folklor ekipleri kendi illerini Türkiye şampiyonlarında temsil edecek .