Fatih Terim: Lig Yarışı Bundan Sonra Daha Zevkli Geçecek

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Fenerbahçe mağlubiyetinin ardından puan farkının ikiye düştüğünü ve bundan sonra lig yarışının daha zevkli geçeceğini söyledi.

Sarı-kırmızılı takımın kendi evinde Fenerbahçe'ye 2-1 mağlup olduğu karşılaşmanın bitiminde düzenlenen basın toplantısına katılan tecrübeli teknik adam, rakiplerini tebrik ettiğini belirterek, "Fenerbahçe çok önemli yerde çok önemli bir üç puan aldı. Burada kendi oyuncularımı da kutluyorum. Maçın hiçbir anında beraberlik düşünmediler. Hep kazanmak için mücadele ettiler. Her şekilde oyunun altından kalkmaya çalıştılar. Olağanüstü oynadılar. Tek eksiklikleri yakın mesafeden topu kaleye atamamaktı. Kaybettik diye birşey diyecek halim yok. İkinci yarısı son yılların en tek taraflı derbisi halinde geçti. Futbolcularım çok iyi oynadı onlara kızamıyorum. Bugün bizi çok iyi destekleyen taraftarlarımızı galibiyetle göndermek isterdik ama olmadı." diye konuştu.

Başarılı teknik adam, Spor Toto Süper Final'de puan farkının ikiye inmesinin ardından şampiyonluk yarışının daha da zevkli hale geldiğini ifade etti.

Fatih Terim, Fenerbahçe karşısında çok gol pozisyonuna girdiklerini kaydederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Umarım bundan sonraki maçlarda Galatasaray böyle oynadıktan sonra bu top hiçbir zaman girmemezlik yapmaz. Oyuncularımda yakın mesafeden ısrarla atamamazlık istemezler. Bazı pozisyonlarda bırakın vurmayı çarpsa gol olacaktı. Ama olmadı. Sonuçta Fenerbahçe ile oynuyorsunuz. Bulduğunuz pozisyonları değerlendireceksiniz. Biz her zaman böyle oynamaya devam edeceğiz. Şampiyonluk bizim için en önemli hedefimiz hakkımız. Bu oyunla bu şekilde oynarsa onu da sonunda getireceğiz." Bir gazetecinin "Lig maratonu bitince 9 puanlık fark vardı. Şimdi bir maç kaybedildi puan farkı ikiye indi. Bu oyuncuların motivasyonunu nasıl etkiledi. Futbolcular demorilize oldu mu?" şeklindeki bir soruya Terim, "Kazansaydık, güzel süprizlerim olacaktı. Kaybedilince birşey söylenilmez. Şekil budur. Kazansaydık enteresan şeyler söylerdik. Kaybettik. Play-off'tan şikayet etmenin anlamı yok." diye cevap verdi. Başka bir gazetecinin "Fenerbahçe mağlubiyeti sonrasında şampiyonluk yarışında ipler Fenerbahçe'ye mi geçti. Yoksa hala Galatasaray'ın elinde mi?" şeklindeki bir soruya Fatih Terim, "Biz Kadıköy'de onları yenmez miyiz. Unutmayın oradaki 2-2'lik maçta sonlarına doğru birçok pozisyonumuz vardı. Şu anda puan tablosunda lideriz. Kadıköy'de maçımız var. Orada çıkar yener geliriz. Her tarafta kazanırız. Bu ligde Trabzonspor ve Beşiktaş'ta var. Hiçbirimizin kolay maçı yok." şeklinde cevapladı. Fenerbahçeli futbolcuların maç sonunda yapmış olduğu sevinçlerle ilgili olarak tecrübeli hoca, şunları ifade etti:

"Ben açıkçası sevinç gösterilerini görmedim. Böyle durumlarda içerde sevinmekte yarar var. Biz kendilerini soyunma odalarına kadar götürdük. Taraftarı tahrik etmemekte fayda var. Herkes dikkatli davranmak zorunda."

Başka bir gazetecinin "Galatasaray çok iyi oynadı. Ama futbol şansı yanında değildi. Futbol şansına inanır mısınız?" şeklindeki sorusuna ise Fatih Terim, "Hayatım boyunca ne bahane getirdim ne de bahane kabul ettim. O yüzden futbol şansıymış talihsizlikmiş gibi laflara inanmam. Bizim girdiğimiz 15 pozisyondan birini gol atmamız gerekiyor. Futbol şansı yanımızda değildi başarısızlıklar kılıftır. Ben böyle birşeyi kabul etmiyorum. Derbi maçta ikinci golü atsak oyun daha farklı bitecekti. Futbol şansı diye birşey yok. O savunma mekanizmasıdır. Kaybettik o kadar." diye cevapladı.

Öte yandan Fatih Terim, kavga eden ancak daha sonra tekrar takıma dönen Melo ve Riera'nın affedilmediğini sadece özürlerinin kabul edildiğini sözlerine ekledi .