Aykut Kocaman: Futbolun Adaleti Olsa Üç Puan Rakibindi

Fenerbahçe Sportif Direktörü ve Teknik Sorumlusu Aykut Kocaman, Galatasaray'ın derbide kendilerinden üstün oynadığını ve futbolun adaleti olsa üç puanın onların hakkı olacağını söyledi.

Sarı-lacivertli takımın Türk Telekom Arena'da Galatasaray'ı 2-1 mağlup ettiği karşılaşmanın sonrasında düzenlenen basın toplantısına katılan başarılı teknik adam, derbinin rakipleri için final kendileri içinse yarı final karşılaşması niteliğinde olduğunu belirterek, şunları söyledi: "Kalan maçlar açısından küçük değerlendirme yaparsak rakibimizin 5 puan altında idik. Bu maçı onlar kazansalardı matematiksel olarak olmasa da büyük ölçüde üst taraf şekillenecekti. Bizim bu maçı kazanıp son maçı Kadıköy'e getirip şampiyonluk şansımızı sürdürmek istiyorduk. Galatasaray için final bizim için yarı final niteleğinde bir karşılaşmaydı. İlk yarım saatimizi rakibimize oyun felsefimizi kabul ettirmekle geçti. Öne geçtikten sonra Galatasaray'ın oyun sertliği artmaya başladı.

Kalemize fazla geldiler. Açıklar vermeye başladık. 2. yarıya başlarken Galatasaray'ın baskısının biraz daha artacağını bekliyorduk. Oyun içinde bizde sıkıntılar yaşadık. Alex ve Mehmet Topuz'un sakatlık problemi yaşamasından dolayı oyun planımıza sadık kalamadık. Maçın eşitlik haline gelmemesi tamamen futbol şansıydı. Eşitliği yakaladılar daha sonra öne geçme fırsatını da elde ettiler. Ancak bizim şansımız oldu ve golü bulup üç puanla ayrılmasını bildik. Bu galibiyete ihtiyacımız vardı taraftarlara armağan olsun." Aykut Kocaman, derbi maçta rakiplerinin kendilerinden üstün futbol oynadığını belirterek, futbolun adaleti olsa üç puanın Galatasaray'ın hakkı olduğunu ifade etti.

Başarılı teknik adam, iki yüzlülüğü böyle bir maç için söylemenin ise insafsızlık olacağını kaydederek, şöyle devam etti: "Oyunun nasıl belli zamanlarında biz oyuna hükmettiysek bazı zamanlarda Galatasaray hükmetti. Oyunda iki yüzlülük başka bir şey, iki yüzlülüğü ben sezon içinde çeşitli maçlarda tarif ettim. Böyle bir maç için bunu söylemek biraz insafsızlık olur.''

Bir gazetecinin "Sizi çok sakin görüyoruz ama bugün devamlı 4. hakemle tartıştınız çok gergindiniz. Sebebi neydi? sorusuna başarılı hoca, "Bugünkü karşılaşma bizim adımıza var olma maçıydı. Bu etkilemiş olabilir. Fırat Aydınus ülkemizin önde gelen hakemlerinden birisi ancak bu maçı tekrar izlemesi lazım. Ancak bizi o zaman sakinleştirir." diye cevap verdi.

Başka bir gazetecinin "Fenerbahçeli futbolcuların saha içindeki sevinçleri için neler söyleyeceksiniz?" sorusuna ise Kocaman, "Ben nasıl bir sevinç oldu görmedim. Bir süre bekledim daha sonra soyunma odasına gittim. Oyuncular galibiyeti kutlamaya çalışıyordu. Doğru olanı soyunma odasında yaşamaktı. Benim için doğru olan buydu. Bu bize yapısal olarak ters. Benim için esas olan sevincimiz çok değerli ve güçlü rakibi yenmekti, bunun mutluluğu yaşadık. Ama bunu soyunma odasında yaşamak daha doğru olurdu." şeklinde cevapladı.