Anzak Haftası'nda Kuşadası'nda Çanakkale-anzak Dostluk Maçı

3. Vodafone Uluslararası Kuşadası Kupası kapsamında, turnuvada ayrı guruplarda yer alan Çanakkale Dardanelspor U-14 takımı ile Avustralyalı Anzak U-14 karmasından oluşan takım dostluk maçında karşı karşıya gelerdi.

1. Dünya Savaşı'nda ülkelerinden binlerce kilometre uzakta savaşmak için Çanakkale'ye gelen Anzakların torunları ile geçit vermeyen Çanakkale'nin torunları bu kez dostluk için bir araya gelerek, barış mesajları verdiler. Türkiye Milli Takımı eski Teknik Direktörü Sepp Piontek'in başlama vuruşunu yaptığı maçı Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün ile kalabalık bir futbolsever izledi. Maçın sonunda hem Çanakkaleli hem de Anzak yıldız futbolcular ayakta alkışlandı.

Anlamlı dostluk maçının başlama vuruşunu yapan Türk Milli Takımı Eski Teknik Direktörü Sepp Piontek, "Böyle anlamalı bir maçın gerçekleştirilmiş olması, o savaşta ölen askerlerin şimdi burada anılması beni çok duygulandırdı. Futbol her zaman dostluk, kardeşlik ve barış getirmesini diliyorum. Bu organizasyonun Kuşadası'nda olması beni ayrıca memnun etti. Bende Kuşadalı sayılırım burada evim var ve burada olmaktan dolayı çok mutlu oldum" dedi

Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün ise, "Bugün Kuşadası için özel bir gün 9 ülkeden 74 yerli ve yabancı takımın katılımıyla Kuşadası kupası 3. kez düzenlendi.

Ayrıca Bu günün özelliği ise Anzaklar günü olması nedeniyle burada bir dostluk maçı gerçekleştirilmesi Anzaklar ve Çanakkale'li gençlerin arasında oynan bu maç sayesinde hem Anzaklar hem de Türkler birbirlerine olan sevgisini ve sempatisini arttıracak. Ben bu turnuvanın çok güzel geçtiğini söyleyebilirim. Katılan bütün takımlara başarılardilerim" diye konuştu.

Kaynak: İHA