Sualtı Zıpkınla Balık Avlama Şampiyonası Ödülleri Verildi

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Güneydoğu Anadolu Zıpkınla Balık Avı Türkiye Şampiyonası eleme grubu müsabakaları, 22 kulüpten 90 sporcunun katılımıyla Erdemli ilçesine bağlı Kızkalesi Beldesi'nde yapıldı.

Akdeniz Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı hücumbotun denetiminde yapılan eleme grubu şampiyonasında Ankara Polis Akademisi 8 bin 515 puanla takım halinde birinciliği kazanırken, ikinciliği 7 bin 460 puanla İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü, üçüncülüğü ise 6 bin 415 puanla İzmir Ege Sualtı Sporları Kulübü elde etti.

Ferdi müsabakada ise İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden Revan Sümer 4 bin 545 puanla birincilik elde ederken, ikinciliği 3 bin 825 puanla İzmir Karşıyaka Yüzme Sporları Kulübü'nden Yücel Arslan, üçüncülüğü ise 3 bin 480 puanla Aydın Davutlar Kültür ve Sporları Kulübü'nden Melih Aydıner kazandı.

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Başkan Yardımcısı Şahin Özen, kupa töreninde yaptığı konuşmada, sualtı zıpkınla balık avlamada her yıl sporcu sayısı artarken, yarışma kalitesinin de arttığını belirtti.

22 spor kulübünden 90 sporcunun katıldığı eleme grubunda 28 hakemin görev yaptığını belirten Özen, ''Ulusal alanda her yıl başarılı sonuçlar artmakta. Temmuz ayında İspanya'nın Riga kentinde düzenlenecek dünya şampiyonasında ilk 3'e girmeyi hedefliyoruz. Bu artık hayal değil'' ifadelerini kullandı.

Kızkalesi Belediye Başkanı Necati Kale ise eleme grubu şampiyonasının Kızkalesi'nde yapılmasından mutluluk duyduklarını belirterek, dereceye giren takım ve sporcuları kutladı.

Daha sonra dereceye giren sporculara kupa ve madalyaları Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Başkan Yardımcısı Şahin Özen, Kızkalesi Belediye Başkanı Necati Kale, federasyon genel sekreteri Oğuz Aydın ve Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Ahmet Tarakçı tarafından verildi.

Kaynak: AA