Basketbolu Gelişim Koleji'nde Bırakan İşbilen'in Açıklaması

Türkiye Basketbol İkinci Ligi'nde oynanan Gelişim Koleji-İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçıyla aktif spor yaşantısına son veren 29 yaşındaki Kaan İşbilen, ''Karşıyaka formasıyla Ülker'e attığım kariyerimin ilk sayısı gibi buradaki günlerim de hafızamdan hiç silinmeyecek'' dedi.

Menajerliğe başlama kararı aldığını açıklayan İşbilen, her sporcunun mutlaka bir gün Gelişim Koleji'nde forma giymesi gerektiğini savundu.

Küme düşme tehlikesini hissettikleri günlerde bile en küçük bir sorun yaşamadan, güven duygusuyla işin içinden çıktıklarını ifade eden Kaan İşbilen, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Eğitimci bir başkan, doktor bir genel menajer ve ODTÜ'lü bir antrenörün liderliğinde, şefkat ve güvenle sezonu tamamladık. Gelişim Koleji, kariyerimin en güzel günlerini geçirdiğim kulüp oldu. Genel menajer Namık Yazlar ve antrenör Deniz Atak'a da bize karşı tutumları için teşekkür ederim. Olayın çıkmaza girdiği anlarda Yazlar'ın basketbol bilgisi, cesaretle yaptığı ABD'li değişimi ve yaklaşımları, Atak'ın antrenörlük deneyimi ve her soruna çare üreten fikirleriyle sıkıntılı durumlardan kurtulduk. İyi bir takım olmamıza rağmen belki onları sezon boyunca üzdük ama sonuçta ligi mutlu bir şekilde noktaladık. Geriye dönüp baktığımda, Vestel'e son saniye basketiyle kaybettiğimiz maçı ve İzmir'de Optimum TED Kolejliler'i yendiğimiz mücadeleyi unutamam. Karşıyaka formasıyla Ülker'e attığım kariyerimin ilk sayısı gibi buradaki günlerim de hafızamdan hiç silinmeyecek.''

İşbilen, Gelişim Koleji'nde geçirdiği sezon sayesinde arkasına bile bakmadan basketbola veda ettiğini belirterek, ''Herkes iyi basketbolcu veya iyi yönetici olabilir, ancak iyi insan olamaz'' diye konuştu.

Basketbola Pınar Karşıyaka'da başlayan Kaan İşbilen, Vestel, Samsunspor, Ankara TED Kolejliler ve Konya Selçuk Üniversitesi takımlarının formalarını giydi .

Kaynak: AA