Trabzonspor Teknik Direktörü Güneş Açıklaması

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Fenerbahçe ile yaptıkları maçta kendileri ve rakim takım için 2 puan olduğunu söyledi.

Güneş, 1-1 Sona eren maçın ardından yaptığı değerlendirmede, daha önceden kaynaklanan sebeplerden dolayı karşılaşmanın gergin geçmesinin normal olduğunu belirtti.

Maçta oyuncularının işini yaptığını, iyi niyetli olduklarını ifade eden Güneş, ''Maç fair-play içinde geçti. Maçın baskı ortamında oynanması bizim dezavantajımızdı. Hücuma çıkışlarda top kayıplarımız oldu. Hücumdaki oyuncular hareketli, etkili olamadı. Rakibimiz ilk yarıda elde ettiği pozisyonlar Sonucu golü buldu'' dedi.

Maçın ikinci yarısına iyi başladıklarını dile getiren Güneş, şöyle devam etti:

''Fenerbahçe iyi pas yaparak savunmadan çıkıyordu. Biz de bu nedenle ikinci yarıda baskı yaparak pozisyonlar bulduk. Pas seçimlerimiz ve topu kullanma becerilerimiz genelde Fenerbahçe'ye göre düşük kalınca, istediğimiz golleri bulamadık. Rakibimiz de kontraataklarla pozisyon bulduk. Maçın hakkı beraberlikti. Ama teknik, beceri olarak Fenerbahçe avantajlıydı. Sahamızda avantajımızı kullanamadık. Bu bakımdan sadece dostluk tarafının iyi olduğunu söyleyebilirim. Onun dışında futbol olarak çok kaliteli olmazsa da heyecan açısından kaliteliydi. Son dakikaya kadar zevkli bir maç oldu.''

Sahaya atlet, mendil atılmasını doğru bulmadığına değinen Güneş, ''Aynı şey İstanbul'da Tolga'ya yapılmıştı. Burada Volkan'a yapıldı. Bunları aza indirgemeliyiz. Bizim için de Fenerbahçe için de kaybedilen iki puan var'' ifadesini kullandı.

Güneş, bir gazetecinin, sahaya atılan yabancı maddelere ilişkin sorusu üzerine, ''Bunlar İstanbul'da da Trabzon'da da olmayacak. Bunları hep beraber engelleyeceğiz. İstanbul'da da Tolga'ya atılmıştı'' dedi.

Seyirci baskısı konusunda en sıkıntılı takımın kendileri olduğunu savunan Güneş, şöyle konuştu:

''Seyircimizin coşkusu bize olumsuz yansıyor. Galatasaray'ın sahasındaki maçlarda seyirci baskısı takımına olumlu yansıyor. Bizim seyirci avantajımız yok. Gerginlik bizim lehimize olmuyor. Fenerbahçe de seyirciden olumlu etkileniyor. Sahasında seyirci avantajını iyi kullanıyor. Biz ise ev sahibi olma avantajını çoğu zaman kullanamadık.''

Güneş, maçta Fenerbahçe'nin gol attığı pozisyondaki ofsayt tartışmalarıyla ilgili soruyu ise, ''Yan hakem bayrak kaldırdı. Ama top diğer oyuncuya gittiği için vazgeçti. Belki bayrağı erken kaldırması yanlıştı, bekleyebilirdi. Hakemle ilgili olumsuz bir şey söylemeyi doğru bulmuyorum'' diye yanıtladı.

-Futbolcuların açıklamaları-

Trabzonsporlu futbolcu Alanzinho, maçta iki farklı yarı oynandığını belirterek, ''İlk yarı rakibimiz üstündü. Sorunlar yaşadık. Golü de buldular. Ama ikinci yarıda biz iyi oynadık'' dedi.

Maçın ikinci yarısında kazanmak için her şeyi yaptıklarını dile getiren Alanzinho, ''Kazanabilecek pozisyonları da bulduk. İkinci yarıda oldukça iyi oynadık. Bu oyun play-off'ta bizleri ileri taşıyacaktır'' diye konuştu.

Mustafa Yumlu da maçın ilk yarısında istedikleri oyunu sahaya yansıtamadıklarını vurgulayarak, ''İkinci yarıya önde baskı yaparak, rakibimizi hataya zorlayarak başladık. Golü de öyle bulduk. Bol pozisyonlu bir maçta sadece iki gol oldu. Önemli bir avantajı sahamızda kaybettik'' ifadesini kullandı.

Bir gazetecinin,basın toplantısına merhum sanatçı Kazım Koyuncu'nun fotoğraflı bulunan tişörtle çıkmasının anlamını sorması üzerine Mustafa Yumlu, bu tişörtlerin yarın satışa çıkacağını, gelirinin de Kanserle Savaşanlar Derneği'ne verileceğini bildirdi .