Samsunspor İmkansızın Gerçekleşeceğine İnandı

Spor Toto Süper Lig’de kümede kalmasına imkansız gözüyle bakılan Samsunspor'da yeşeren ümitler camiada büyük sevince neden oldu.

Kırmızı - beyazlı ekip ligin son haftasında evinde Sivasspor’u ağırlayacak. Gözü kendi maçında, kulağı ise İstanbul'da Fenerbahçe - Medikal Park Antalyaspor maçında olacak olan Samsunspor’da şimdi herkes takımın kümede kalacağına inanıyor.

Daha önceki sezonlarda son hafta maçında liderlik maçları merakla beklenirken bu sene sporseverler, ligde bir yok olup bir dirilen ve son maçında zor olanı başararak Beşiktaş’ı deplasmanda 1 - 0 yenen ve “Biz bitti demeden bitmez” sloganını kullanan Samsunspor’un kümede kalma mücadelesine kilitlendi.

Oynadığı maçlara final havasında çıkan kırmızı - beyazlı ekibin Beşiktaş’ı kendi evinde yenmesi taraftarın gönlünü kazanmasına neden oldu. Maç sonrası Samsun bayram yerine dönerken taraftarlar, Beşiktaş galibiyeti ile sanki şampiyon olmuşçasına çılgınlar gibi sevindi. Maç başlamadan önce bütün her şey Samsunspor’un aleyhinde iken, Karadeniz temsilcisinin güçlü rakibini yenmesi, Bursaspor’un da Medikal Park Antalya’yı evinde mağlup etmesi Samsunspor camiasının en büyük hayaliydi.

Beşiktaş maçında kalesinde adeta devleşen kaleci Ertuğrul, bu hayalin gerçeğe dönüşmesinin fitilini kurtarışlarıyla ateşleyen kişi oldu. Kazanmaktan başka çaresi olmadığını bilerek bu düşünce ile sahaya çıkan Samsunspor’un umutlarını bir sonraki haftaya taşımasına ise attığı müthiş golle Murat Yıldırım vesile oldu. Sezonun son haftasında 7 Nisan Cumartesi günü kendi sahasında Sivasspor’u ağırlayacak olan Samsunspor’u zor bir maç daha bekliyor.

Süper Lig’in köklü takımlarından olan Samsunspor’un kümede kalıp kalmaması Fenerbahçe’nin elinde olacak. Düşme potasında bulunan ve Samsunspor’a göre aradaki 3 puanlık farktan dolayı daha avantajlı gözüken Medical Park Antalyaspor ise son maçını Kadıköy’de Fenerbahçe karşısında oynayacak. Bu maçta Antalya ekibinin Fenerbahçe ile berabere kalması bile ateş çemberinden çıkmasına yetecek. Samsunspor evindeki maçı kazanıp Fenerbahçe’nin de kazanmasını bekleyecek.

Bu nedenle teknik çalışmanın yanında Samsunspor Teknik Direktörü Mesut Bakkal oyuncularını hem fiziki hem de kafa olarak hazırlayacak. Samsunspor ilk hazırlık antrenmanını yarın saat 17.00’da Nuri Asan Tesisleri’nde yapacak. Sivasspor maçında tüm taraftarları takıma destek olmaya davet eden Samsunspor Kulübü Başkanı Kazım Gürol Yılmaz, ''Hiçbir zaman umudumuzu kaybetmedik, zoru başarmak için mücadele ettik. Her zaman Samsunspor camiası olarak oyuncularımıza ve teknik heyetimize güvendik. Deplasmanda Beşiktaş'ı yenme başarısı gösterdik.'' dedi.

Öğrencilerinin ligde kalabilecekleri mucizesinin geçekleşebileceğine Beşiktaş'ı yendikten sonra daha fazla inandıklarını belirten Samsunspor Teknik Direktörü Mesut Bakkal ise, "Beşiktaş’ı mağlup ettik ancak işimiz henüz bitmedi. Şimdi kendi evimizde kendi taraftarımızın önünde bir finalimiz daha var. İki sonuç var. Antalya kaybedecek ve biz kazanacağız. İkili averajdan da ligde kalacağız. Buraya kadar getirdik. Bundan sonra bunun gereğini oyuncularımın yapacağına inancım tam. Mutluyum çünkü ibre bize döndü." diye konuştu .