Sağ Ayağına Darbe Alan Burak, Antrenmana Katılmadı

Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe ile 1-1 berabere kalan Trabzonspor, hafta sonu deplasmanda Orduspor ile yapacağı maçın hazırlıklarına ara vermeden başladı.

Teknik Direktör Şenol Güneş yönetiminde Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde yapılan antrenmana Fenerbahçe maçında sağ ayağına darbe alan Burak ile Vittek katılmadı. Şenol Güneş, antrenman öncesi futbolcularla saha ortasında yaklaşık 15 dakika süren toplantısı yaptı. Bu toplantıya katılan Burak ve Vittek, daha sonra salonda çalıştı.

Hafif sakatlıkları bulunan Serkan ve Volkan Şen ise takımdan ayrı olarak bir süre koşu ve yürüyüş yaptı. Koşu sırasında Şenol Güneş, sağ ayak bileğinden sakatlık geçiren Olcan'ı yanına çağırdı. Olcan'dan sakatlığı hakkında bilgi alan Güneş, daha sonra bu futbolcuyu kondisyon salonuna gönderdi.

Antrenmanda Fenerbahçe maçında forma giyen oyuncular koşarken, diğer oyuncular yarı sahada çift kale maç yaptılar.

-Yener'in açıklamaları-

Kulüp Genel Sekreteri Hasan Yener, Fenerbahçe ile gerilimi üst düzeyde olan bir maç oynadıklarını belirterek, ''Hem seyirci bazında, hem sahada futbolcuların etkilenmesi açısından da oldukça gerilimli bir maçtı. 3 Temmuz'dan bu yana yaşadığımız olayların vermiş olduğu psikolojik etkinin hem sahaya, hem tribünlere yansıması oldu'' dedi.

Fenerbahçe karşısında istedikleri oyunu sergileyemediklerini ifade eden Yener, ''Ama beraberlik bu maçın normal sonucuydu. Her iki takımın da yakaladığı pozisyonlar oldu. Ama maç 1-1 bitti. Özellikle yediğimiz ilk golde birinci yardımcı hakem Serkan Ok'un ofsayt bayrağı kaldırıp sonra indirip oyunu devam ettirmesi, büyük bir hakem hatasıydı bana göre. Golü böyle yedik. Bu golü yemeseydik sonuç herhalde daha farklı olurdu'' diye konuştu.

Yener, seyircinin maçta sahaya atletlerini atarak yaptığı protestonun demokratik bir tepki olduğunu vurgulayarak, ''Başka yerlerde mendil sallanabilir, burada atletlerini sahaya attılar. Oyun alanının içine değil de saha kenarlarına atılsaydı daha demokratik bir tepki olurdu ve en azından kuralları ihlal etmemiş olurduk'' dedi.