Karşıyaka Teknik Direktörü Uğur Açıklaması

Bank Asya 1. Lig'de Sakaryaspor'u 1-0 yenen Karşıyaka'da teknik direktör Mustafa Uğur, ''Karşılaşmanın aldığımız 3 puan dışında güzelliği yok'' dedi.

Uğur, maçtan sonra düzenlediği basın toplantısında, futbol anlayışlarını sahaya yansıtamadıklarını belirterek, ''Ortaya konulan performansta uzun süredir kazanamamanın da etkisi var. Saha şartları ne olursa olsun Karşıyaka rakip takıma futbol anlamında bariz üstünlük sağlamak zorunda. Bu gecenin keyifli olan tek tarafı 3 puan'' diye konuştu.

İlk 6 için matematiksel olarak şansları bulunduğunu ancak bunun için iyi futbol oynamaları gerektiğini ifade eden Uğur, ''İyi futbol oynadığımız sürece bütün rakipleri yenebiliriz. Kalan maçlarımızı da kazanmak istiyoruz'' dedi.

Sakaryaspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural ise az da olsa ligde kalma umutları olduğunu, Karşıyaka gibi iyi bir takıma karşı yaş ortalaması 18 olan bir ekiple mücadele ettiklerini söyledi.

Kazanabilmek adına her şeyi yaptıklarını kaydeden Vural, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Oyunun genelinde top bizde kaldı ve topu ayağa oynamaya çalışan, futbolun gereklerini yapmaya çalışan taraf olduk. Genç bir takımız. Takımın geleceğiyle ilgili adımlar atmayı düşünüyoruz. Ekonomik zorluk içindeyiz ve a, b, c planları yapıyoruz. Transfer yasağını aşamazsak 6 maçlık periyotta şans verdiğimiz oyuncularla daha deneyimli hale geleceğiz. Takıma talip olan 2 iş adamıyla görüşüyoruz. Önümüzdeki sene Sakarya'nın dinamiklerini hayata geçirip ciddi bir takım kurmak istiyoruz.''

Maçta yedikleri golü ''komik'' olarak nitelendiren Vural, ''O golden sonra kaçırdığımız net bir pozisyon var. Hakemin penaltı olarak değerlendirmesi gereken bir pozisyon var. En azından bir puanla ayrılabileceğimiz karşılaşmadan puan almadan dönmek zorunda kaldık'' dedi.