İlköğretim Öğrencisinin Olimpiyat Başarısı

Bozüyük Özel Orhangazi Koleji 8'inci sınıf öğrencisi Berfin Yılmaz, Uluslararası Çevre Proje Olimpiyatlarının ''Çevre ve Görsel Sanatlar'' kategorisinde Türkiye birincisi oldu.

Okul Müdürü Fatih Binicioğlu, okulu müzik öğretmeni Özgen Sabuncu ve Berfin Yılmaz'ı makamında kabul eden Bozüyük Kaymakamı Oktay Kaya, yarışmada birinciliğe layık görülen beste ve güftenin Yılmaz'a ait olmasının gurur verici önemli bir başarı olduğunu söyledi.

Binicioğlu ise laboratuvarlarda hazırlanan projelerin, içinde her türlü araç ve gerecin bulunduğu atölyelerde hayata geçireceklerini dile getirerek, eğitimi derslerin yanı sıra proje, görsel sanatlar, müzik ve sporla bir bütün olarak gördüklerini anlattı.

Kaya ve İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Feyyaz Bulutlar, Yılmaz ve Sabuncu'ya çeşitli hediyeler verdi.

-İMKB Anadolu Lisesi'nde ''Tanıtım Günleri''

Bozüyük ilçesinde, İMKB Anadolu Lisesi tarafından ilköğretim 8'inci sınıf öğrencilerine yönelik ''Tanıtım Günleri'' etkinliği yapıldı.

Okulun rehberlik öğretmeni Meral Pamık Çiftçi, okulu gezip bölümler hakkında bilgi alan öğrencilere, Seviye Belirleme Sınavları hakkında bilgi vererek, liseye geçişin üniversiteye geçişten daha önemli olduğunu ve iyi bir üniversitenin yolunun iyi bir liseden geçtiği söyledi.

Etkinliğe Metristepe, Zafer, Atatürk, Mehmet Akif Ersoy, Necatibey, Saffet Şeker, Zehra Ulusay, Cumhuriyet, Kandilli ve Öğretmen Bekir Aral ilköğretim okullarından öğrenciler katıldı.

-Ford Otosan'dan Bozüyük Belediyesi'ne ambulans bağışı

Ford Otosan firmasınca Bozüyük Belediyesi'ne ambulans hediye edildi.

Bozüyük Belediye Başkanı Ahmet Berberoğlu, Eskişehir'in İnönü ilçesinde bulunan Ford Otosan fabrikasındaki araç teslim töreninde, belediyeye 7 milyon lira değerinde araç satın aldıklarını bildirerek, acil durumlarda kullanılmak üzere belediyeye ambulans bağışlayan firmanın yöneticilerine teşekkür etti.

Fabrikanın müdürü Mustafa Menkü ise büyük şirketlerin sadece istihdam ve ekonomik hacimler oluşturmaktan ziyade paydaşlarının ihtiyaçlarını karşılamakla da sorumlu olduğunu anlattı.

Daha sonra, Berberoğlu, ambulansın anahtarını kendisine teslim eden Menkü'ye el işlemeli altın yaldızlı vazo hediye etti .