Efsane Kocaelispor, Kalesinde Bu Sezon 104 Gol Gördü

10 yıl önce İngiliz devi Arsenal'i 4-1 gibi farklı bir skorla yenen Kocaelispor, Spor Toto 2. Lig'i Beyaz grupta karşılaştığı Konya Şekerspor'a 7-0 yenildi.

Yeşil - siyahlı ekip, 25. hafta ile birlikte bu sezon yediği gol sayısını 104'e çıkararak Türkiye liglerinde en fazla gol yiyen takım oldu. Türkiye liglerinde en fazla gol yiyen diğer takım ise kalesinde gördüğü 85 golle 3. Lig 1. Grup'ta mücadele eden Akçabat Sebatspor oldu.

Spor Toto 2. Lig'de mücadele eden Kocaelispor'da 2010-2011 sezonundaki futbolcuların Körfez Futbol Kulübü'ne geçmesi ile takımda oyuncu kalmayınca yönetim altyapıdaki oyuncularla yola devam etme kararı aldı. 1993 doğumlu futbolcularla Spor Toto 2. Lig'de maçlara çıkan yeşil - siyahlı ekip, evinde konuk ettiği Konya Şekerspor'a 7-0 yenildi. Kocaelispor, geride bıraktığı 25 maçta kalesinde 104 gol görürken, rakip fileleri 18 kez havalandırdı.

Kocaeli'ndeki yerel gazeteler 7-0'lık mağlubiyeti ise takım kadrosunda bulunan 18 futbolcudan 16'sının Yükseköğrenime Geçis Sınavı (YGS)'na gireceğinden ötürü alındığı kaydedildi. Gelecek için büyük hayalleri olan genç yeşil - siyahlı futbolcuların maç öncesi iyi konsantre olmaması da karşılaşmadaki farkı sonucu getirdiği belirtildi.

Ligin bitimine 7 hafta kala düşmesi kesinleşmesine rağmen Kocaelispor'un kalan maçlarda onurlu mücadelesi devam edecek. Bu hafta sonu deplasmanda ikinci yarıda iyi grafik çizen Ofspor karşısında üç puan mücadelesine çıkacak.Yeşil - siyahlı ekip, ligin 29. haftasında evinde Pendikspor'u ağırlayacak. Ardından 30. hafta da ise Bugsaşspor deplasmanına çıkacak. 31. haftada evinde Bozüyükspor'u ağırlayacak olan Kocaelispor, 32. haftada deplasmanda Turgutluspor ile karşılaşacak. Ligin 33. haftasında son iç saha maçında Tepecikspor A.Ş'yi konuk edecek olan Kocaelispor, sezonun son maçında ise deplasmanda Şanlıurfaspor ile mücadele edecek. Gelecek sezon 3. Lig'de mücadele edecek.

İNGİLİZ DEVİ ARSENAL'İ 10 YIL ÖNCE 4-1 YENMİŞTİ
25 Temmuz 2001'de Avusturya'da oynanan karşılaşma Türk futbol tarihinin en fantastik maçlarından birisi olarak arşivlerdeki yerini almıştı. Spor Toto 2. Lig'de tarihinin en kötü sezonunun başlangıcını yapan Kocaelispor, 10 yıl önce Avusturya'daki bir hazırlık maçında David Seaman, Lee Dixon, Martin Keown, Patrick Vieira, Robert Pires, Dennis Bergkamp, Tony Adams, Ray Parlour, Ashley Cole ve İnamoto'lu Arsenal'ı 4-1 gibi farklı bir skorla yenerek Avrupa'da ve Türkiye'de büyük yankı uyandırmıştı. Bu mağlubiyet sonrasında Arsenal Teknik Direktörü Arsene Wenger Hikmet Karaman'ın çalıştırdığı Körfez ekibi karşısında mahcup olduğunu belirtmişti .