Dünyanın En Değerli Futbol Takımları Açıklandı

Forbes dergisinin gelir, karlılık ve borç seviyelerini dikkate alarak hazırladığı “Dünyanın En Değerli Futbol Kulüpleri” listesini açıkladı. Listeye göre, 2010-2011 sezonunda Manchester United değerini yüzde 20 artışla 2,24 milyar dolara çıkardı.

Böylece sekiz yıl üst üste dünyanın en değerli futbol kulübü unvanına sahip Manchester United'ın, 2010-2011 sezonunda yayın gelirleri önceki sezona göre yüzde 22'den fazla artarak 192 milyon doları buldu.

Geçen yıl Şampiyonlar Ligi'nde İspanyol futbol kulübü Barcelona ile finalde karşılaşan Manchester United, UEFA'dan 80 milyon dolar aldı.

Forbes'in listesine göre, Manchester United, Real Madrid, Barcelona, Arsenal ve Bayern Munich'in değeri 1 milyar doları geçiyor.

Bu kulüpler gelirlerini sadece kendi liglerindeki ve turnuvalardaki başarılarından değil, aynı zamanda zengin şirketlerin sponsorluğundan ve güçlü markalarla yaptıkları ticari anlaşmalardan elde ediyorlar.

Fenerbahçe de 2009 yılında 111.3 milyon dolarlık değeri ile bu listede 19. sırada yer almıştı. Bu sene ise ilk 20'de hiçbir Türk kulübü yer almadı.

Dünyanın En Değerli Futbol Takımları Açıklandı