İZVAK Kulüplerin Altyapısına Destek Olacak

İzmir Gücü Spor Vakfı (İZVAK) Başkanı Tuğrul Yemişçi, kulüplerin altyapısına destek kararı aldıklarını söyledi.

İZVAK’ın İzmir kulüplerinin ortak gücü olarak doğduğunu belirten Yemişçi, İzmir’deki yedi spor kulübünün altyapı giderlerinin bir bölümünü karşılamak üzere çalışmalar başlattıklarını kaydetti.

Yemişçi, Zaman’a yaptığı ziyarette vakfın çalışmaları hakkında bilgi verdi. İzmir’de köklü spor kulüpleri bulunmasına rağmen Süper Lig'de hiç takımı olmadığına dikkat çeken Tuğrul Yemişçi, “Altyapıya destek kararı aldık. Bu destek, ayni yardım şeklinde olmayacak. Hocaların ücreti, yemek, malzeme, ulaşım gibi giderlerin bir bölümünü biz karşılayacağız.” dedi.

Kulüplerin altyapılarını güçlendirme adına antrenör temini, antrenörlerin kurs giderlerinin karşılanması gibi projeleri de yürüttüklerini dile getiren Yemişçi, kulüplerin hesaplarının UEFA kriterlerinde olması gerektiğini vurguladı.Yemişçi, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın İzmir’e yapacağı iki stattan birinin şehrin güneyinde olması gerektiğini kaydederek, “Kuzeyde yapılacak stadın yeri belirlendi. Güney için arayış sürüyor. İzmir, spor altyapısı bakımından çok ihmal edilmiş. Türkiye'nin 2013 yılında evsahipliği yapacağı FIFA U20 Dünya Kupası'nda İzmir yok, çünkü uluslararası organizasyona sunulacak stat yok.” diye konuştu.

Yemişçi, Alsancak Stadı’nın zeminin yenilenmesi gerektiğini, Atatürk Stadı’nın da futboldan çok olimpiyat oyunları organizasyonları için uygun olduğunu vurguladı .