Eskrim Türkiye Şampiyonasına Rekor Katılım Oldu

Mersin’de yapılan Eskrim Yıldızlar A ve Gençler Türkiye Şampiyonası sona erdi.

700’ü aşkın sporcunun katılımıyla tarihe geçen şampiyonada ilk kez ‘Video Hakemlik’ sistemi de gerçekleştirildi.

Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Eskrim Yıldızlar A ve Gençler Türkiye Şampiyonası 14-15 Nisan 2012 tarihlerinde Mersin’de yapıldı. Türk eskrim tarihinin en yüksek sporcu katılımlı Türkiye Şampiyonası olarak tarihe geçen şampiyona, 700'ü aşkın sporcunun rekor katılımıyla gerçekleştirildi.

Mersin Üniversitesi Spor Salonu'nda yapılan müsabakalarda 15 pist kurulurken, Türkiye’de ilk kez bir Türk markası olacak yerli üretim ‘Video Hakemlik’ sisteminin uygulaması ve sistemin kullanılabilirliğinin testi de başarıyla gerçekleştirildi.

Şampiyonanın Yıldızlar A müsabakalarında bayan epede Ankara Eskrim Spor Kulübü'nden Begüm Ataker birinciliği elde ederken, erkek epede ise Konya'dan ferdi olarak katılan Orkun Gökbulut birinci oldu. Bayan flörede Mersin Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü'nden Övgü Doğruyol Mersin’e birincilik getirirken, aynı dalda Mersin Gençlik ve Spor Kulübü'nden Simay Doğanay üçüncü oldu. Erkek flörede İstanbul Hasal Spor Kulübü'nden İsmail Bora Biren birincilik ipini göğüslerken, bayan kılıçta İstanbul TED Spor Kulübü'nden Ilgın Sarban, erkek kılıçta ise Ankara Eskrim Spor Kulübü'nden Alp Ege Koç birinci olmayı başardı.

Gençler kategorisinde oynanan müsabakalar sonucunda ise bayan epede Bolu Aladağ Spor Kulübü’nden Dilara Ünal, bayan flörede İstanbul Hasal Spor Kulübü’nden İrem Karamete birinci olurken, bayan flörede Mersin Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nden Gizem Karaca üçüncülük kürsüsüne çıktı. Erkek flörede İstanbul Hasal Spor Kulübü’nden Tevfik Burak Babaoğlu, bayan kılıçta İstanbul TED Spor Kulübü’nden Ilgın Sarban, erkek kılıçta Ankara Bekir Yılmaz İlköğretim Okulu Gençlik Spor Kulübü’nden Enver Yıldırım, erkek epede ise Mersin Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nden Ozan Uyanık birincilik elde etti.

Dereceye giren sporculara madalyalarını Türkiye Eskrim Federasyonu Başkanı Müminhan Bilgin, Eskrim Federasyonu Başkan Yardımcısı Mehmet Uykun, Mersin Üniversitesi Genel Sekreteri ve BESYO Okul Müdürü Doç. Dr. Burak Çimen, Eskrim Federasyonu MHK Koordinatörü ve Müsabaka Gözlemcisi Haluk Yamaç, Eskrim Federasyonu Mersin İl Temsilcisi Güzin Yalçın, Eskrim Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeleri Osman Yalçın ve Barış Övünç ile Uluslararası Hakem Halim Şener taktı .

Kaynak: İHA