Avrasya Bisiklet Gezisi, 29 Nisan Pazar Günü Yapılacak

Bu yıl 48. organize edilecek olan Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'na Avrasya Bisiklet Gezisi de eklendi.

Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun bir parçası olarak dillendirilen Avrasya Bisiklet Gezisi, 29 Nisan Pazar günü saat 13.30'da başlayacak.Her yıl İzmir'den başlayarak Antalya'da sona eren Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun güzergah değişikliği nedeniyle Avrasya Bisiklet Gezisi'nin düzenlendiği belirtildi. Bu yıl Alanya'dan başlayacak olan Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu İstanbul'da sona erecek. Uluslararası bisikletçilerin Boğaz Köprüsü'nden geçişinin hemen arkasından yapılacak olan Avrasya Bisiklet Gezisi'ne katılım 1000 kişi ile sınırlandırılacağı, kaydını yaptırmayan amatör bisikletçilerin bu geziye katılamayacağı açıklandı.Türkiye Bisiklet Federasyonu, Hollanda İstanbul Başkonsolosluğu ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. ortaklığında, gerçekleştirilecek Avrasya Bisiklet Gezisi, 29 Nisan Pazar günü amatör halk sürüşü olarak organize edilecek.


Türkiye ile Hollanda arasındaki diplomatik ilişkilerin 400. yılı olması nedeniyle, Hollanda İstanbul Başkonsolosluğu'nun da destek vereceği organizasyon Barbaros Bulvarı'nda bulunan Yahya Kemal Parkı'ndan başlayacak. Gezi turu Barbaros Bulvarı'ndan devam edip, İstanbul çevreyolu katılımından yukarı çıkarak köprüye ulaşacak. Boğaziçi Köprüsü'ne yönelecek sürücüler köprüyü geçerek çevreyolu üzerinden Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı'nı takip edecekler. Bisikletçiler, Caddebostan Parkı boyunca ilerleyerek bitiş noktasına varacaklar. Bu arada organizasyona katılmak isteyenlerin mutlaka 18 yaşını doldurmaları gerekiyor. Katılımcıların kayıt yaptırmak zorunda olduğu ve kayıt için de 20 lira katılım bedeli ödemeleri gerektiği bildirildi.

Kayıtları ''www.avrasyabisikletgezisi.com'' internet adresinden gerçekleştirilen organizasyonda, kayıt işlemini tamamlayan bisikletçiler, 27-28 Nisan tarihlerinde Taksim Meydanı'nda kurulacak çadırdan göğüs numaralarını alabilecek.

Avrasya Bisiklet Gezisi'nin tanıtımı, Hollanda İstanbul Başkonsolosluğu'nun merkezinde düzenlenen ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. Genel Müdürü Alpaslan Baki Ertekin, Hollanda'nın İstanbul Başkonsolosu Onno Kervers, Türkiye Bisiklet Federasyonu Genel Sekreteri Bekir Gezer ve Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Muharrem Balcı'nın katılımıyla gerçekleştirildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. Genel Müdürü Alpaslan Baki Ertekin, burada yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nda seviyeyi yukarı çektiklerini belirterek, ''İstanbul'un 2012 Avrupa Spor Başkenti olması nedeniyle ''Hareket et İstanbul'' düşüncesiyle çalışıyoruz. Hollanda, bisiklet denince ilk akla gelen ülke'' diye konuştu.