Servet Tazegül'ü Singapur İstiyor

Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, ''Singapur bize, 'ne kadar milyon dolar istiyorsanız verelim, Servet Tazegül'ü bize verin' dedi ama biz sporcumuzu Türkiye adına yarıştırmak için bu teklifi geri çevirdik'' dedi.

Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, diğer branşlarda ''devşirme'' diye adlandırılan yabancı uyruklu sporcuların Türk vatandaşı yapılarak Ay-yıldızlı forma altında yarıştırılmasını normal karşıladıklarını, ancak tekvandoda buna ihtiyaç duymadıklarını söyledi.

Ülkeler için uluslararası organizasyonlarda madalya kazanmanın, dereceye girebilmenin artık çok önemli olduğunu ifade eden Şahin, bu nedenle pek çok ülkenin, yabancı uyruklu sporcuları kendi vatandaşlığına alarak önemli organizasyonlarda yarıştığını anlattı.

''Devşirme sporcu olabilir ama bu sınırlı olmalı'' diyen Şahin, ancak, Türk sporunun daha ileri gitmesi için yabancı teknik direktör, antrenör ve spor adamlarına sıcak baktıklarını vurguladı.

Türk tekvandosunun başarılı olduğunu dile getiren Şahin, şunları kaydetti:

''Biz kendi öz kaynaklarımızdan değerli sporcular yetiştiriyoruz. Bizim sporcularımıza dünyadan talep çok. Singapur bize, 'ne kadar milyon dolar istiyorsanız verelim, Servet Tazegül'ü bize verin' dedi.

Fakat biz sporcumuzu Türkiye adına yarıştırmak için bu teklifi geri çevirdik. Bize yakın ülkelere, Azerbaycan ve diğer Türk cumhuriyetlerine ihtiyaç olduğu zaman başarılı sporcularımızı verebiliriz.''

-Londra Olimpiyatları-

Metin Şahin, 2012 Londra Olimpiyatları'nda Türkiye'yi tekvandoda 3 sporcuyla temsil edeceklerini söyledi.

2011 yılında dünya şampiyonu olan ve en değerli sporcu seçilen Servet Tazegül'ün 68 kiloda ilk olimpiyat vizesini alan sporcu olduğunu vurgulayan Şahin, ''2012 yılının Şubat ayında Rusya'nın Kazan kentinde yapılan Avrupa olimpiyat seçmelerine 3 sporcuyla katıldık ve 2 sporcumuz daha olimpiyat vizesi aldı. Nur Tatar ve Bahri Tanrıkulu da Ay-yıldızlı bayrağı dalgalandırmak için mücadele edecek'' diye konuştu.

Şahin, 2012 Londra Olimpiyatları'nda 3 madalya hedeflediklerini belirterek, ''Bu madalyalar altın da olabilir ama çok iddialı konuşmak istemiyorum. Çünkü olimpiyatlarda mücadele etmek çok zor'' dedi.

Kaynak: AA