Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürleri Toplantısı Başladı

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürleri Değerlendirme ve Planlama Toplantısı Antalya Side’de başladı.

Toplantıya Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Gençlik Genel Müdürü Şevki Akkaya, Proje ve Koordinasyon Genel Müdürü Ramazan Yiğit, Spor Genel Müdür Yardımcıları Mehmet Kocatepe, Tamer Taşpınar, Dursun Türk, daire başkanları ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürleri katıldı.

Toplantıda açılış konuşmasını yapan Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Mersin’deki toplantıdan sonra ikinci kez bir araya gelindiğini belirterek, bu toplantıların çalışmalara yol gösterici ve aydınlatıcı bir yapıda olduğunu söyledi.

Baykan, “Geçtiğimiz hafta sonu Bursa’da 1. Spor Çalıştayı'nı gerçekleştirdik. İkincisini de Ankara’da yapacağız. Buradan çıkacak sonuçlar şuraya temel teşkil edecektir.” dedi.

“İLLERE ZİYARETLERİMİZ SÜRECEK”

Göreve geldiği günden itibaren çeşitli illere ziyaretlerde bulunduğunu belirten Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, “Gerek Gençlik ve Spor Bakanımız Suat Kılıç ile birlikte gerekse de tek başıma bazı illere haberli-habersiz ziyaretlerde bulunduk." diyerek şöyle konuştu:"Bu ziyaretlerde gördüğümüz yaşanan değişimlerden sonra teşkilata yeni bir heyecan gelmiş. Bu heyecan il müdürlerimizin hizmet aşkını artırdı. Yeni il müdürlerimiz sporun tabana yayılması ve kitlelere ulaşması için büyük çaba içindeler. Bunları görmek mutluluk verici. Geçtiğimiz hafta sonu Bursa’daki Atletizm Pistini gezdim. Bu tesisteki yoğunluk, gençlerin spor yapma aşkı bizleri çok mutlu etti.”

Baykan son olarak Londra Olimpiyatları için çalışmaların sürdüğünü ifade ederek, “Son olarak Mehtap Sızmaz’ın atletizmde A barajını geçtiğini öğrendik. İnşallah takım branşlarında da alacağımız kotalarla Olimpiyatlara gidecek olan sporcu sayımızı artırmayı planlıyoruz.” dedi.

“PROJELER BİZE YÖNLENDİRİLMELİ”

Proje ve Koordinasyon Genel Müdürü Ramazan Yiğit 1 ay içinde proje teklifleri alacaklarını belirterek, “Bizim amacımız sivil toplum kuruluşlarının, kamu kuruluşlarının faaliyetlerine destek vermek. Bu anlamda proje teklifleri alacağız. Bu konuda il müdürlerimiz illerindeki bu kuruluşları organize ederek, bu projeleri bize yönlendirmeli.” diye konuştu.

“KAMPLARIMIZ HAZİRAN’DA BAŞLIYOR”

Toplantıda Gençlik Genel Müdürü Şevki Akkaya illerde açılacak kamplarla ilgili bilgi verdi. Akkaya, Mersin’deki toplantıdan sonra ikinci kez bir araya geldiklerini belirterek, şunları söyledi:“Mersin’deki daha çok tanışma toplantısı şeklinde geçti. Biz o günden itibaren 18 gençlik çalıştayı gerçekleştirdik. Bunların 2’sini yurt dışında yaptık. Bu çalıştaylaydan çıkacak sonuçları bir kitapta toplayıp, delegelere göndereceğiz. Haziran ayında gençlik kamplarımız başlayacak. 10 tane gençlik kampımız var. Uluslar arası faaliyet anlamında da gençlik programlarımız var. Japon heyeti bizi ziyaret etti. Onlarda bu gençlik programı içinde yer almak istiyor.”