Derbi Maçta Gülen Galatasaray

Spor Toto Süper Final'in ilk haftasında lider Galatasaray, deplasmanda Beşiktaş'ı 1-0 yenerek şampiyonluk yolunda önemli bir engeli aştı.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Beşiktaş Teknik Direktörü Tayfur Havutçu, Galatasaray karşısında yedikleri ilk golün nizami olmadığını ve bu golün maçın kırılma noktası olduğunu söyledi.

Havutçu, mağlubiyet nedeniyle üzgün olduklarını belirterek, "Süper Final maçlarını camiamız, taraftarımız, takımımız için yeni bir heyecan olarak görüyorduk. Güzel bir atmosfer vardı. İlk golden sonra ortam gerildi. Taraftarımız, takım gerildi ve istenmeyen görüntüler ortaya çıktı"dedi.

Maçta iyi mücadele ettiklerine inandığını kaydeden Havutçu, "İlk yarıda pozisyonlarımız vardı. Yanlış pas seçimleri nedeniyle isteğimize ulaşamadık. Maçın kırlıma noktası yediğimiz ilk nizami olmayan goldü. Bütün oyuncularımız elinden gelen gayreti gösterdi. Aleyhimize çok bariz kararlar verildi.

Ben hakemler hakkında konuşmak istemiyorum ama bugün konuşmamız gerekiyor. Sonucunda da istenmeyen görüntüler oldu. Hüseyin hoca maçı televizyondan izlediği zaman durumu görecektir ve üzülecektir" ifadelerinikullandı

Havutçu, lider Galatasaray ile puan farkının açılmasıyla ilgili soruya da, "Önümüzde 5 karşılaşma var. 15 puan toplayabiliriz. Maksimum puan toplamak istiyoruz" yanıtını verdi.

Beşiktaş'n Portekizli futbolcusu Simao Sabrosa, yedikleri ilk golün net bir şekilde ofsayt olduğunu, ancak yenilgi nedeniyle suçu sadece hakeme atmanın doğru olmayacağını söyledi.

Simao, maçın geneline bakıldığında sadece hakemi suçlamanın doğru olmayacağını ifade ederek, "Maça iyi başladık, gol atmak istedik. Kendi kalemizde gol gördük. Ancak bu net şekilde ofsayttı. Bu kadar istekliyken, bu şekilde gol yemek bizi ve taraftarı gerdi. Burada suçu sadece hakeme atmak doğru olmaz. İyi şeyler yapmakistiyorduk ama olmadı" şeklinde konuştu.

Filip Holosko ise maçın bu skorla bitmesinden üzgün olduklarını kaydederek, "İyi başladık ve maçın başında pozisyonlar bulduk. Ofsayt olan pozisyondan golü yedik. Sonra ciddi pozisyonlar bulduk. Bunlardan birini gole çevirsek sonuç farklı olabilirdi. İkinci yarıda oyun dengeli gitti. Aydın güzel bir gol attı, biz ise gol atamadık" ifadelerini kullandı.

TERİM: "PUAN KAYBETMEDEN EVİMİZE DÖNMEK ÖNEMLİYDİ"

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim ise kayıpsız yollarına devam etmenin kendileri için çok önemli olduğunu söyledi.

Terim, Beşiktaş'ın özellikle kendi sahasında çok etkili bir ekip olduğunun altını çizerken, "Beşiktaş, seyircisiyle bütünleşince çok tehlikeli bir ekip. Bazı eksikleri olasına rağmen derinliği olan bir kadrosu var. Bugün çok disiplinli oynadığımızı düşünüyorum. Tam bir takım halinde oynanması gereken bir karşılaşmaydı" dedi

Beşiktaş'ın kadrosunda her an her şeyi yapabilecek oyuncular bulundurduğunu dile getiren Terim, "Böyle bir takıma karşı 90 dakika başarılı bir oyun sergiledik. Buradan bugün puan kaybetmeden evimize dönmek önemliydi. Oyuncularım disiplinli ve ciddi oynadılar" diye konuştu

Beşiktaş karşısında aldıkları 3 puanın kendileri için taşıdığı öneme dikkati çeken tecrübeli teknik adam, "Şimdi önümüzdeki Fenerbahçe maçına moralli çıkacağız. Deplasmanda Beşiktaş gibi bir takımı yenmiş, puan kaybetmemiş bir ekip olarak buradan ayrılmak, bizim için önemli" ifadelerini kullandı

Fatih Terim, yaşanan saha olaylarıyla ilgili yorumda bulunmazken, yöneltilen bir soru üzerine de Albert Riera'nın performansından memnun olduğunu dile getirdi.

Galatasaray'ın savunma oyuncusu Tomas Ujfalusi de Beşiktaş karşısında aldıkları 2-0'lık galibiyetin çok şey ifade ettiğini söyleyerek, "Fenerbahçe'nin dünkü galibiyetinin ardından hedefimiz Süper Final'e 3 puanla başlamaktı. İlk maçımızda Beşiktaş gibi önemli bir rakipten 3 puan aldığımız için mutluyuz" dedi

Çek oyuncu, gelecek hafta yapacakları Fenerbahçe karşılaşmasında şampiyonluk düğümünün çözülüp çözülmeyeceğinin sorulması üzerine, "Çok zor bir maç bizi bekliyor. En önemli rakibimizle karşılaşacağız. Kazanırsak da fark 8 puana çıkacak. Ama matematiksel olarak şampiyonluğu garantilemeden, (şampiyon olduk) veya (düğüm çözülür) yorumları yapmayı doğru bulmuyorum. Tabii ki alacağımız galibiyet bizim için avantaj olacaktır ancak şampiyon olduğumuz anlamına gelmez" yanıtını verdi

Galatasaray'ın 2. golünü atan Aydın Yılmaz, kendi golünden öte elde edilen galibiyete çok sevindiğini dile getirdi. Aydın, "İyi mücadele ettik, istediğimizi aldık ve avantajımızı sürdürüyoruz. Önümüzdeki maçı Fenerbahçe ile oynayacağız ve bu nedenle Beşiktaş karşısında alacağımız sonuç çok önemliydi. Fenerbahçe ile final diye tabir edebileceğimiz bir karşılaşma olacak. Alacağımız bir 3 puan çok önemli'' diye konuştu

Aydın, attığı golden ötürü de sevinçli olduğunu vurgularken, son dönemde performansındaki çıkışla ilgili de, "Fatih hoca gerçekten gençler için çok değerli bir oyuncu. Önemli bir fırsat. Çok büyük destek veriyor. Onun etkisi çok büyük diyebilirim" ifadelerini kullandı .

Kaynak: İHA