Kuşadası’nda Cimnastik Kursu

Kuşadası Ritmik Ada Dans Spor ve Müzik merkezinde 04-12 yaş gurubundaki çocuklar Gencay Cüce ile Airobik cimnastik yapmanın mutluluğunu yaşıyor.

Türkiye'de Huysuz Virjin" lakablı Seyfi Dursunoğlu'nun bir televizyon proğramında yaptığı "Benimle Dans Eder misin" yarışmasından tanınan dans hocası, kareograf ve cimnastik antrenörü Gencay Cüce, Kuşadası Ritmik Ada'da çocuklara cimnastik ve Aerobik dersi veriyor.Cimnastik hem kız hem de erkek çocuklara hitap eden fiziki ve ruhsal gelişimi sağlayan özellikle başlama yaşı 3 - 10 yaş arası olan çocuklara yönelik olimpik bir branştır. Diyen Koreografi ve dans eğitmeni aynı zamanda Cimnastik ve Aerobik Antrenörü Gencay Cüce, “Cimnastik çocuklar üzerinde fiziki gelişimi sağlarken aynı zamanda da estetik bir görüntüye sahip olmalarını, boylarına göre kilo ve vücut kas kitlesini dengeler. Mutlu olmayı isteyen bireyler yetiştirmek için özgüvenli bireyler yetiştirmek gerekir. Bunu için de küçük yaştan itibaren hem fiziksel hem de pedagojik gelişimlerini destekleyecek spor ve sanat eğitimleri gereklidir. Tüm çocuklar için en iyi baslangıç cimnastikdir ”dedi.

Anne ve Babalara'da seslenen Cüce, “çocuklarımızın kendilerini kanıtlamaları için fırsat verin, şikayet eden değil, daha iyisi için mücadele veren bir toplum yapısına doğru yol alalım. Çocuklarınızın Çalışarak neleri yapılabileceğini, emek vererek bir şeylere ulaşmanın keyfini birlikte izleyelim ”dedi.

Kaynak: İHA