Galatasaray'dan Ayrılmak Çok Kolay!

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Beşiktaş galibiyeti sonrası takımının performansı hakkında ilginç ifadeler kullandı.

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, 2-0'lık Beşiktaş galibiyeti sonrası üç puanını önemine dikkat çekerken, Aydın Yılmaz için ayrı bir parantez açtı.

Terim 90 dakikayı şöyle değerlendirdi: "Çok zor bir maçtı. Beşiktaş çok kaliteli bir takım. Kadrosu çok derin. İnönü Stadı'nda seyircisiyle birlikte çok etkili olabilecek bir takım. Her maçın final havasında olduğu bir turnuva oynadığımız için çok kolay bir maç değildi. Ama takım oyununu çok çok öne çıkarak bir Galatasaray vardı. İlk yarıda bir iki pozisyon, ikinci yarıda ise tek pozisyon haricinde pozisyon vermedik. Oyunu elimizden bırakmadık, kontrolümüz altında tuttuk. İstediğimizi yapabildik. İstediğimizi yaptığımız anlarda da tehlikeli olduk."

Başarılı çalıştırıcı Süper Final'de çok iyi futbol beklenmemesi gerektiğini ise şöyle ifade etti: "Burada artık müthiş bir oyundan ziyade üç puan önemli. Çünkü bir derbi bitecek, bir başka derbi başlayacak. O bitecek bir başkası başlayacak. Her an her şeyi yapabilecek takımlarla oynadığımız için puan farkını korumak, hatta açmak en büyük amacımız. Bu gerçekleşti."

Fatih Terim, güzel bir gol atan Aydın Yılmaz'ın üzerine eğilmesi konusunda ise ilginç bir yorum yaptı: "Aydın biraz küskündü. Seyirciyle arası iyi değildi. Seyircimiz biraz kırgındı haklı olarak. Yetenekliydi, çok daha önce piyasaya çıkmalıydı. Serzeniş gibi kabul etmesi lazım seyircinin tepkisini. Birkaç ay önce seyirciden rica ettim kazanabilmemiz adına. O günden beri iyi oynuyor. Bu sakatlıkları bırakacak. Daha çok çalışacak. Evine zor gidecek. Hem gezeyim, hem yiyeyim, hem futbol oynayayım diye bir şey yok. Florya Tesisleri onun evi olacak. Aydın da mantalitesini değiştirdi. Henüz 24 yaşında. Altyapımızdan gelen bir oyuncu. Türkiye'de yetişen genç oyuncu sayısı az olunca o ve onun gibi oyuncuları harcamamamız gerekiyor. Biraz uğraştık, daha da uğraşmaya devam edeceğiz. Türkiye'de böyle patlaması olan, topa iyi vuran futbolcu sayısı az. Bu gol ona moral olur. Bu toplara iyi vuruyor. Antrenmanlarda da atıyor. Bu hafta antrenmanda takıldım 'maçta da görelim' diye. Kısmet, attı. Mahçup oldum ama o vursun da biz mahçup olalım. İşini sever, onunla yaşarsa olur. Yoksa Galatasaray'dan ayrılmak çok kolay. Ama üzücü de olur. Kimseye tavsiye etmiyorum. "