Beşiktaş Şansını Mucizelere Bıraktı

Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu'nda lider Galatasaray'a mağlup olan siyah-beyazlılar, liderin tam 14 puan gerisine düştü ve ilk 2 şansını mucizelere bıraktı.

Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu'nda lider Galatasaray'a mağlup olan siyah-beyazlılar, liderin tam 14 puan gerisine düştü ve ilk 2 şansını mucizelere bıraktı.

Siyah-beyazlılar, bu yenilgiyle 28 puanda kalırken, Galatasaray ise puanını 42'ye çıkarıp, liderliğini sürdürdü. Beşiktaş'ın 37 puanla ikinci sırada bulunan Fenerbahçe ile arasındaki puan farkı da 9'a yükseldi.

''Kara Kartallar'', Galatasaray yenilgisiyle ilk 2 şansını adeta mucizelere bıraktı.

HÜSEYİN GÖÇEK'E TEPKİ
Beşiktaşlı taraftarlar, Galatasaray'ın ilk golünün ardından maçın hakemi Hüseyin Göçek'e sürekli tepki gösterdi.
reklam

Golün ofsayt olduğunu iddia eden taraftarlar, ''Pozisyon ofsayt'' diye tezahüratlar yaptı.

90 dakika bitimine kadar ve maçtan sonra da tepkilerini sürekli tezahüratlar ve ıslıklarla dile getiren taraftarlar, zaman zaman da küfürlü tezahüratlar yaptı.

''POZİSYON KIRMIZI''
Karşılaşmanın ikinci yarısında Quaresma'nın, Selçuk'a yaptığı sert faul sonrası hakem Göçek'in sarı kartını çıkarması da siyah-beyazlı taraftarların tepkisini çekti.

Taraftarlar, ''Pozisyon kırmızı'' diye tempo tutarken, sürekli Göçek aleyhine bağırdı.

Taraftarlar, zaman zaman da sahaya yabancı maddeler attı.

Bu arada taraftarlar, maç içinde de Galatasaraylı Melo ve Eboue'ye top geldiğinde ıslıklarla bu futbolcuları protesto etti.

KARTLAR HAVADA UÇUŞTU
Maçta oyuncular arasında fazla gerginlik yaşanmazken, oynanan sert futbol nedeniyle kartlar adeta havada uçuştu.

Hakem Hüseyin Göçek, Beşiktaş'tan Hilbert'e 2. sarı karttan kırmızı kart gösterirken, siyah-beyazlı 5 oyuncuyu da sarı kartla cezalandırdı. Galatasaray'da da 2 oyuncu sarı kart gördü.

HİLBERT CEZALI
Maçın 88. dakikasında yardımcı hakem Baki Tuncay Akkın'a doğru topu atan Beşiktaşlı Roberto Hilbert, ikinci sarı kartı görüp, kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Alman futbolcu, takımının deplasmanda Trabzonspor ile oynayacağı maçta cezalı duruma düştü.

YİNE DERBİ KAZANAMADI
Beşiktaş, bu sezon derbi kazanamama geleneğini Galatasaray karşısında da sürdürdü.

Siyah-beyazlılar, 34 haftalık Lig Grubu'nda kendi evinde Galatasaray ile 0-0 berabere kalıp, deplasmanda 3-2 yenilirken, Fenerbahçe ile Dolmabahçe'de 2-2'lik eşitliği bozamadı, Kadıköy'de 2-0 yenildi.

16 MAÇTIR GOL YİYOR
Beşiktaş, bu sezon Spor Toto Süper Lig'de gol yeme alışkanlığını Süper Final Şampiyonluk Grubu'ndaki Galatasaray derbisinde de sürdürdü.

Siyah-beyazlılar, Galatasaray karşısında yedikleri golle, ligde üst üste 16. maçında da kalesinde gol gördü.

En son ligin 19. haftasında 0-0 berabere sonuçlanan Ankaragücü maçında gol yemeyen Beşiktaş, daha sonraki 16 maçta da rakip oyuncuların gol bulmasına engel olamadı.

SON 13 MAÇTA 2 KEZ KAZANABİLDİ
Siyah-beyazlılar, ligde son 13 maçta sadece 2 kez galip gelebildi.

Bu periyotta sadece Gençlerbirliği (3-2) ve Manisaspor'u (4-1) yenebilen Beşiktaş, 4 beraberlik, 7 de yenilgi aldı.

FİKRET ORMAN DÖNEMİNDE GALİBİYET YOK
Beşiktaş Futbol Takımı, yeni başkanı Fikret Orman döneminde galibiyete hasret kaldı.

Orman'ın göreve geldiği ilk maçta İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile 2-2 berabere kalan siyah-beyazlılar, daha sonra Samsunspor'a 1-0 yenildi, Kardemir Karabükspor ile de 1-1 berabere kaldı. Beşiktaş, son olarak Galatasaray'a mağlup olurken, Fikret Orman başkanlığı döneminde henüz 3 puan sevinci yaşayamadı.