Zokora: Emre Bana Pis Zenci Diye Hakaret Etti

Trabzonsporlu Didier Zokora, Fenerbahçeli Emre Belözoğlu'nun kendisine 'Pis zenci' diye hakaret ettiğini söyledi.

Trabzonspor'un 2-0 kaybettiği karşılaşmanın sonrasında yaptığı açıklamalarla bir anda gündemi değiştiren yıldız oyuncu, "Bugün bizim adımıza üzüntü verici bir sonuç ortaya çıktı. Baroni'nin golüne kadar herşey dengeliydi. Ondan sonra rakip iyi oynadı ve oyunu kazandı. Onları tebrik ediyorum. Maçı kazanmayı hak ettiler." diye konuştu.

Karşılaşma içinde Emre Belözoğlu'nun kendisine 'Pis zenci' diye hakaret ettiğini kaydeden Zokora, "Bu akşam beni hayal kırıklığına uğratan Emre ile aramızda geçen olaydır. Bana kendisi 'Pis zenci' dedi.

Ben bunu kabul edemem. Sow ve Yobo ile aynı takımın formasını giydim. Bir Afrikalı oyuncuya hakaret etmesi büyük utanç verici. Eğer kavga çıksaydı kim bilir ne cezalar alacaktık. FIFA ırkçılığa karşı kampanyalar yürütüyor. Bu olayın neresinden bakarsanız bakın üzüntü verici bir durum. İnsanı üzende bu. Ben kendi imajımı olumluluk üzerine kurdum. Kendime yakışacak tepkiyi göstermedim. Ancak bunu sineye çekebileceğim davranış değildi. Bu durum utanç verici bir durum." dedi.

Bir gazetecinin "Emre'nin size söylemi Fransızca mıydı?" sorusuna ise Yıldız oyuncu, "Bunu bana İngilizce söyledi.

Ancak ben bunları söylerken mağlubiyete bir bahane bulmuyorum. Rakibin hakkını teslim etmek gerekiyor. Söylediği şeyi tercüme etmeme gerek yok. Maçı kaybettik. Rakip bizi yendi. Gelişen olaylar utanç verici. Ben bunları Emre'yi karalamak için söylemiyorum. Ben bu gelişen olaydan sonra Emre'ye sen müslüman değil misin diye sordum. Bana cevap bile vermedi." şeklinde konuştu.

Zokora, bu yaşananları Emre'yi çağırıp sorabilirsiniz diyerek basın toplantısından ayrıldı.