Sivasspor Teknik Direktörü Çalımbay: Hak Ettiğimiz Bir Galibiyet Aldık

Bursaspor’u sahasında 4-0 mağlup eden Sivasspor’da Teknik Direktör Rıza Çalımbay, Play-off'a iyi başlamak çok önemliydi.

İyi başladık. Bugün kötü oynadığımız maçı telafi ettik.” dedi.

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, maçın ardından yaptığı açıklamada, Bursaspor ile 3 günde ikinci maçlarını oynadıklarına işaret ederek, "Kupada oynadığımız ilk maçta aldığımız skora inanamadım. Bizim takımımız o değildi. O gün bütün aksilikler bizi buldu." ifadelerini kullandı ve şöyle devam etti:"Bugün hak ettiğimiz bir galibiyet aldık. Maçın başından sonuna kadar mükemmel oynadık. Attığımız kadar da kaçırdık. Bursa mükemmel bir takım. Bugün defans ve ofans anlamında mükemmel işler yaptık. Play-off'a iyi başlamak çok önemliydi. İyi başladık. Bugün kötü oynadığımız maçı telafi ettik. Bunu arkadaşlarımıza da iletmiştik. Bizi zor maçlar bekliyor. İki üst üste deplasman maçı var. Oradan da puanlarla ayrılmamız gerekiyor. Arkadaşlarımız bu tempoyu sürdürdüğü müddetçe istediğimiz sonuçları alacağız. Belki üstteki gruptan daha zor maçlar oynanacak. Eskişehir ve İstanbul maçlarından da iyi dönmek istiyoruz..

"BİR TAKIM 3 GÜNDE BU KADAR FARKLI OLMAMALI
Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam da, Sivasspor karşısında aldıkları 4-1'lik kupa galibiyetinden sonra karşılarında çok istekli, hırslı ve arzulu bir Sivasspor olacağını tahmin ettiklerine vurgu yaparak, "Bunu oyuncularımıza da söyledik. Kaldı ki henüz sadece yarı finale yükseldik. Henüz ne finale çıkıp Avrupa'yı garantiledik ne de kupa şampiyonu olduk." dedi.

Ertuğrul Sağlam, kupada olduğu gibi ligde de durumlarının net olmadığını, hedeflerine sağlam adımlarla ilerlemeleri gerektiğini belirterek, açıklamalarına şöyle devam etti:"Takımın kötü oyunundan ve bireysel hatalarından sonra, hakemle ilgili yorum yapmak istemiyorum. Verilen mücadele ve yapılan basit hatalar ile hakemin kötü yönetimi ve vermiş olduğu yanlış kararlar ile vermedikleriyle alakalı çok şey söylenebilir. Bugün itibariyle susmanın bizim için daha hayırlı olduğunu düşünüyorum. Allah'tan kupada böyle bir oyun ortaya koymadık. Telafi edebileceğimiz 5 maç var. Şu görüntü canımızı çok sıktı. Bir takım 3 günde bu kadar farklı bir görüntü ortaya koymamalı. Bunu inceleyip gerekli uyarıları yapacağız. Sivasspor bugün maçı kazanmayı çok istedi. Haklı bir galibiyet aldılar.”

HEDEF FİNAL OYNAMAK
Sivassporlu Uğur Kavuk, Erman Kılıç ve Kadir Bekmezci ise, kupadaki farklı yenilginin kendilerine yakışmadığını, belirterek, Müthiş mücadele ederek önemli bir galibiyet aldıklarını diğer maçlarda da aynı başarıyı göstererek grubu lider bitirerek final oynamayı hedeflediklerini söylediler.Bursasporlu Milan Stepanov ve Mehmet Sak da, İstanbul’daki maça benzer bir maç oynandığını ama bu kez rollerin değiştiğine işaret ettiler.