Jazz ve Bucks Geceyi Mağlubiyetle Kapadılar

Türkiye'nin NBA’deki temsilcileriden Ersan İlyasova ve Enes Kanter’in forma giydiği Milwaukee Bucks ve Utah Jazz dün gece oynadıkları maçlardan mağlubiyetle ayrıldılar.

Ersan İlyasova’nın formasını giydiği Milwaukee Bucks evinde Indiana Pacers’a 99-105 mağlup olurken, Enes Kanter’li Utah Jazz da deplasmanda Memphis Grizzlies’a 103-98 yenildi.Doğu Konferansı’nda Play-Offlara kalabilmek için Philadelphia 76ers’la yarışan Milwaukee Bucks, dün gece evinde Indiana Pacers’ı ağırladı.

Danny Granger önderliğinde maçın başından itibaren kontrolü eline alan konuk takım, Bucks’ın hızlı hücumlarından gelen sayılarla farkı kapatmasına izin vermedi ve mücadeleden 99-105 galip ayrılan taraf oldu.

Bu sonuçla 60. maçında 38. galibiyetini alan Pacers, Doğru Konferansı’nda üçüncülüğünü korurken, 60. maçında 31. mağlubiyetini elde eden Bucks, Play-Off şansını zora soktu. Milli oyuncumuz Ersan İlyasova maçta yaklaşık 21 dakika süre alırken, 4/8 saha içi, 2/2 serbest atış isabetiyle 11 sayı kaydetti ve dört de ribaund aldı. Öte yandan Brandon Jennings’in 16 sayı, 10 asist, 8 ribaund ve Monta Ellis’in 20 sayılık performansı yeterli olmazken, Roy Hibbert 23 sayı-10 ribaund ve Danny Granger da 21 sayıyla takımlarını galibiyete taşıyan isimler oldular.

Gecenin bir diğer maçında ise Batı Konferansı’nda Play-Offlara kalabilmek için Phoenix Suns, Denver Nuggets ve Houston Rockets’la mücadele eden Utah Jazz deplasmanda Memphis Grizzlies’e konuk oldu. Maçın büyük bölümünü önde götüren Jazz, son çeyrekte tam 17 sayı kaydeden O.J. Mayo’ya engel olamayınca maçtan 103-98 mağlup ayrıldı.

Bu sonuçla galibiyet-mağlubiyet sayısı 31-30 olan Jazz’ın 31-29’lu Suns, ve 32’şer galibiyet 27’şer mağlubiyetli Rockets ve Nuggets’a karşı Play-Offlara kalıp kalamayacağı son 5 maçta belli olacak. Maçta yaklaşık 11 dakika süre alan Enes Kanter, 1/1 saha içi isabetiyle 2 sayı kaydederken, iki de blok yaptı. Jazz’de Devin Harris ve Al Jefferson maçı 20’şer sayıyla tamamlarken, 26 sayı-12 ribaundla doube-double yapan Grizzlies’lı Rudy Gay maçın en skorer ismi olurken, O.J Mayo 20,Mike Conley ve Marc Gasol de 20’şer sayıyla galibiyette önemli rol oynadılar .