İlköğretim Okulu Öğrencilerinin İlk Basketbol Maçı Heyecanı

Samsun'da ilköğretim okullarınca kurulan basketbol kulüplerinin sporcularının oynadıkları ilk maçta heyecanlı anlar yaşandı.

İlköğretim okullarının eğitim öğretim spor faaliyetleri kapsamında çeşitli branşlarda kurdukları takımların çalışmaları devam ediyor. Okulların beden eğitimi öğretmenleri tarafından kurulan takımların faaliyetleri başarıyla sürüyor.

Geleceğin başarılı sporcularının yetiştirilmesi amacıyla gerçekleştirilen faaliyetlerde alınan olumlu sonuçlar öğrenci velileri kadar öğretmenlerini de mutlu ediyor. Bu kapsamda Çarşamba Atatürk İlköğretim Okulu Basketbol Kulübü ile merkez İstiklal İlköğretim Okulu Basketbol Kulübü takımları uzun süren faaliyetler sonucunda ilk maçlarını oynadı.

Çarşamba Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmanın ilk periyotu İstiklal İlköğretim Okulu Basketbol Kulübü oyuncularının 6-0 üstünlüğüyle tamamlandı. Öğretmenlerinin verdiği görevi yerine getirebilmek amacıyla her iki takım sporcuları da canla başla mücadele etti.

Karşılaşmada rakibine oranla üstün oynayan İstiklal İlköğretim Okulu sporcuları maçın ikinci periyotunu 11-2, üçüncü periyotunu 15-2, dördüncü periyotunu ise 17-7 üstünlükle tamamladı.

Karşılaşmanın ardından her iki takım oyuncuları birbirlerini tebrik ederken, öğretmen ve öğrenciler çektirdikleri hatıra fotoğrafı ile centilmenlik örneği sergiledi .

Kaynak: AA