Fenerbahçe - Trabzonspor Maçının Ardından

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu'ndaki Trabzonspor maçından önce galibiyetle ayrılarak lider Galatasaray'a baskılarını hissettirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda oynanan maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Kocaman, Trabzonspor karşısında ortaya koydukları performansla, oyun olarak daha üst seviyelere çıkabileceklerini gösterdiklerini ifade etti.

Maçın ilk yarısında son derece başarılı bir performans ortaya koyduklarını vurgulayan Kocaman, "Trabzonspor'un buraya gelirken en temel düşüncesi hemen üzerinde olan Fenerbahçe'yi yakalamak üzerineydi. Bizim de inişli çıkışlı bir grafikten sonra şampiyonluk serisine başlarken temel düşüncemiz, Galatasaray'a baskımızı hissettirmek için maçtan galibiyetle ayrılmaktı. İki farklı takımın mücadelesi oldu. Trabzonspor dripling gücü yüksek adamlarla hızla kaleye gelen bir takım. Biz de tamamen zıttı olan, topukullanma, oyuna hakim olma duygusuyla oynayan takımız. İlk yarı son derece başarılı ve oyun olarak doğru geçti. İkinci yarı doğal olarak dinlenen bir takımla Trabzonspor'un kalemize gelmesi bekleniyordu, böyle de oldu. 15 dakikalık periyodu atlattıktan sonra topu tekrar kontrolümüze almak bizim adımıza hakimiyeti biraz daha arttırdı. Oyun olarak bir vites daha büyütebileceğimizi gösterdik. Futbolcu arkadaşlara böyle zorlu maçtan iyi oynayarak iyi bir skorla ayrıldıkları için kutluyorum" dedi.

Kocaman, Trabzonsporlu futbolcu Zokora'nın Emre'nin kendisine ırkçı söylemde bulunduğunu açıklamasıyla ilgili soru üzerine, konuyu basın toplantısına gelirken duyduğunu belirterek, "Konuyu bilmiyorum. Kapıdan girerken duydum. Bilgi sahibi olmadığım konuda yorum yapma durumum yok. Ama şunu söyleyebilirim, bunun konuşulması bile hoş değil. Dilerim ve umarım böyle bir şey olmamıştır" ifadelerini kullandı.

"SIKINTILI ANLARDA GOLÜ BULMAMIZ BÜTÜN YORUMLARI DEĞİŞTİRİYOR" Kocaman, maç içerisinde dönüm noktaları olduğunu dile getirerek, "Çok başarılı olduğumuz anlar olduğu gibi sıkıntılı anlarımız da oldu. Sıkıntılı anları sonlandıracak golü bulmamız bütün yorumları değiştiriyor. Bu maçın diğer maçlardan ayrılan tarafı iyi oyunun sonucunda gelen goller ve korunan skor var. Kayserispor maçı ya da ondan evvelki 34 lig maçında olumsuz taraflarımız olduğu gibi, çok olumlu taraflarımız da vardı" şeklinde konuştu.

Cristian Baroni'nin geçen sezonlara göre yaşadığı değişimle ilgili soruya da Aykut Kocaman şöyle yanıt verdi: "Baroni ilk geldiğinde de aynı özelliklere sahipti. 3 senedir beraberiz. İlk geldiği dönemle bugün arasında çok büyük fark yok. Ama bu dönemlerde biraz daha skor yapıyor. Aslında merkez oyunculardan skor beklememek lazım. Emre ile Cristian çok başarılı oldular. Bugün başarıları, merkezi savunma anlamında iyi tuttukları içindi. En başarılı tarafları bence oydu. Cristian'ın attığı gol ve verdiği gol pası bu işin kreması oldu." FENERBAHÇELİ FUTBOLCULARIN GÖRÜŞLERİ Fenerbahçe'nin milli kalecisi Volkan Demirel, Trabzonspor'u 2-0 yenerek, Süper Final'e galibiyetle başladıklarını belirterek, "6 maçta 6 galibiyet alarak hedefimiz olan şampiyonluğa ulaşacağız" dedi.

Demirel, Süper Final'e güzel bir başlangıç yaptıklarını vurgulayarak, "Sezon başından beri Süper Final'i herkes biliyordu, ona göre kendini ayarladı. Bugün aldığımız 3 puanla iyi başladık. Taraftarlarımızın yürüyüşüyle Bağdat Caddesi'nde başlayan ve statta son bulan geceyi iyi bitirdiğimiz için çok mutluyum" şeklinde konuştu

Ligde ve kupada şampiyon olacaklarına inandığını kaydeden Volkan, "6 maçta 6 galibiyet alarak şampiyon olmak ve 2 kupa maçını da kazanarak sezonu iki kupayla bitirmek istiyoruz. Bugünkü oyunumuzu sergilediğimiz takdirde Allah'ın bu iki kupayı hak edene vereceğini düşünüyorum" dedi.

Volkan Demirel, Zokora'nın maçta Emre'nin kendisine "Pis zenci" diye hakaret ettiğini söylediğinin belirtilmesi üzerine, "Bence olayı büyütüyorlar. Yavaş oynadığım için Zokara orta sahadan el kol hareketleri yaptı. Belki Emre demiş de olabilir, bilmiyorum. O maçın içinde stresle olmuş olabilir. Bize bütün stat ana avrat küfür ediyor, boynumuzu eğip, geri dönüyoruz. Bugün ne sahaya bir şey atıldı, ne küfür edildi. Taraftarımız örnek taraftar olduklarını gösterdiler. Herhangi bir stada gidiyorum, büyüktakımlar için konuşuyorum, ne anam ne bacım kalıyor, hepsine eyvallah diyoruz. En ufak bir şey yapınca da 'o Volkan bunu yapmayacaktı' oluyor. Bence bunlar fazla büyütülmemeli. Ben oradaki maçtan sonra da 'Aynısını yapmayalım' dedim. Taraftarımız aynı şeyleri yapmadı. Şimdi oraya gideceğiz yine bazı şeyler yaşanacak. Zokara'ya ne dendiyse fazla büyütmemesi gerekir. Bütün stat benim anama küfür ediyor, benim de onu büyütmemen gerekir" şeklinde konuştu.

Fenerbahçe'nin savunma oyuncusu Bekir İrtegün ise maç öncesi taraftarların Bağdat Caddesi'nde yaptığı yürüyüşü izlediklerini belirterek, "Maç öncesi taraftarımızın büyük bir yürüyüşü oldu. Televizyondan canlı izledik. Çok duygulu anlar yaşadık. Bize ekstra motivasyon oldu. Onlara teşekkür ederiz" dedi.

Süper Final'e iyi başladıklarını dile getiren Bekir, "İyi bir oyunla kazanmak Galatasaray maçı öncesi öz güvenimizi arttırdı. Haftaya bu istek ve arzumuzu biraz daha yukarı çekerek, zorlu deplasmandan istediğimiz sonucu alırız. Belki 2 kupayı alacağımıza çoğu insan inanmıyor. Biz inatla bunu sonuna kadar götüreceğiz. Herkesin arzusu sezon sonunda 2 kupayı da müzemize götürmek" diye konuştu.

GÜNEŞ: "OYUN VE ALDIĞIMIZ SKOR BİZİM İÇİN TATMİN EDİCİ OLMADI"Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu'ndaki ilk maçlarında, sahaya istedikleri oyunu yansıtamadıklarını söyledi.

Güneş, Fenerbahçe'nin oyunda daha hakim taraf olduğunu ifade ederek, "Bugün oynadığımız oyun ve aldığımız skor bizim için tatmin edici olmadı. Oyunumuz güzel değildi. Bizim için hayal kırıklığı bir karşılaşma oldu" dedi.

Maçın ilk yarısında oyunu kontrol edip, kontrataklarla skora gitme hedeflerinin, fazla top kaybı yapmaları nedeniyle başarısız olduğunu belirten tecrübeli teknik adam, "İkinci yarıda önde basmaya başladık ve başarılıydık da ancak ikinci golü yememiz sonrası kontrolü kaybettik. Oyun ve skor olarak kötü bir gün geçirdik" ifadelerini kullandı.

Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener'in hafta içinde, geride kalan sezonun şampiyonluk kupasını istedikleri yönündeki açıklamalarının, Fenerbahçe takımını ekstra motive edip etmediği yönündeki bir sorusuna Güneş, "Onu bilemiyorum. Fenerbahçe'nin ne düşündüğünü bilemem. Bugün bir futbol maçı vardı ve çıkıp oynadık. Geçen sezonki olayı da Trabzonspor çıkarmadı. Polis ve savcılık çıkardı. Aynı şekilde bizimle ilgili de iddialar vardı. Bunun motivasyon olarak Fenerbahçe'yi nasıl etkilediğini ben bilemem.Oradaki süreç, polis, savcılar ve yargı ile Fenerbahçe arasında. O açıklama da süreç itibariyle doğru mu bilemem" şeklinde cevap verdi.

"HER MAÇI KAZANMAK İÇİN SAHAYA ÇIKACAĞIZ" Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu maçlarının sezon öncesi planlanmadığını ve bununla ilgili olumsuz yöndeki görüşlerini de daha önce aktardığını anlatan Güneş, artık bu konuyu bahane olarak göstermek istemediğini dile getirdi

Sezonun en fazla maç yapan ekibi olduklarını belirten Güneş, "Artık bunları konuşmanın doğru olduğunu düşünmüyorum. Bugün çıkıp daha iyi oynamalıydık. Ben bunu değerlendiriyorum. Fizik ve dikkat olarak dağınıklığı fazla olan bir takımız. Sahada da bunu görüyoruz. Bugün biz kazanmak isterdik. Kazansaydık, farkı kapatma şansımız olurdu. Gelecek hafta Beşiktaş maçı var. Her maçı kazanmak için sahaya çıkacağız. Bugün beni üzen, kazanma isteği dışında, oynadığımız oyunun etkinliğinin de düşük olması. Bugünoyun olumsuzdu. Dağınık oynadık. Beşiktaş maçı nasıl olur? Hep beraber göreceğiz. Kalan maçlarımızı kazanmak içi çıkacağız. Hedefimiz, bulunduğumuz yerin üzerine çıkmak" ifadelerini kullandı.

Ayrıca, çok maç oynamaları nedeniyle takımda bir sıkıntı yaşandığına dikkati çeken Güneş, "Futbolcunun hayatı maçtır. Ancak kaybettiğiniz zaman bu daha fazla gerginlik yaratıyor. Zaman zaman bezginlik olduğu da doğrudur. Bu da saha içine yansıyor. Hatalara rağmen ligi taşıyacak bir kadromuz var. Yolumuza devam etmeliyiz" dedi.

Güneş, normal sezonda Fenerbahçe'yle Kadıköy'de yaptıkları maçta 10 kişi kaldıklarını ancak 1-0 kaybettikleri mücadelede, 11 kişi tamamladıkları bugünkü maça göre daha üstün bir oyun ortaya koyduklarını sözlerine ekledi. ZOKORA: "EMRE BANA 'PİS ZENCİ' DEDİ" Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Trabzonsporlu futbolcu Didier Zokora, Sarı-lacivertli futbolcu Emre Belözoğlu'nun kendisine "pis zenci" diye hakaret ettiğini iddia etti.

Fildişili oyuncu, Cristian'ın golüne kadar dengeli bir oyun olduğunu ifade ederek, "Golden sonra rakibimiz daha fazla alan yarattı. Maçı kazanmayı hak ettiler. Bunu Trabzonsporlu oyuncu grubu olarak kabul etmemiz gerekiyor. Onlara gereken direnci gösteremedik" dedi.

Bu akşam çok büyük bir hayal kırıklığı yaşadığını dile getiren Zokora, "Emre ile aramızda bir diyalog geçti. Burada özrünüze sığınarak söylüyorum. Kendisi bana 'pis zenci' diyerek hakaret etti. Bu kesinlikle kabul edebileceğim bir durum değil. Benim için daha üzücü olan şu; Sow ve Yobo ile aynı takımın formasını giyen, onlarla kader birliği yapan bir oyuncunun, bir Afrikalı oyuncuya bu şekilde hakaret etmesi çok büyük bir utanç. Kendisine herhangi bir cevap vermedim. Ama şunu çok merak ediyorum, eğerkavga çıksaydı, olay tatsız bir yere gitseydi kim bilir ne cezalar olacaktı. Kamera görüntülerinde bunlar vardır. Sanırım onlar da tespit ettiler. FIFA ırkçılığa karşı çok ciddi kampanyalar yürütüyor. Uluslararası spor kamuoyu ırkçılığa karşı bir takım pozisyonlar geliştirmeye çalışıyor. Neresinden bakarsanız bakın insanı üzen bir durum. Kendi imajımı şimdiye kadar daima olumluluk üzerine kurdum. Hiçbir şekilde kabul edebileceğim, sineye çekebileceğim bir davranış değildi. Kendisi adına, bu sporu tutkuylaizleyen insanlar adına utanç verici" dedi.

Zokora, bir soru üzerine, Emre'nin kendisine bu sözleri İngilizce olarak söylediğini vurgulayarak, "Bunu bir bahane, mağlubiyetin üstünü kapatmak için söylemedim. Biz bir maç kaybettik, rakibimizin bizi yenmeyi sonuna kadar hak ettiğini söyledim. Emre, Newcastle United'da oynadı, İngilizce biliyor. Söylediği birçok kişi tarafından bilinen bir hakaret. Olay kesinlikle tasvip edilecek bir olay değil. Futboldan hepimiz ekmek yiyoruz ve insanlara bir gösteri yaratmaya çalışıyoruz. Rakibinize, onun ten rengiüzerinden hakaret etmeniz ayıp ve gerçekten utanç verici" ifadelerini kullandı.

Bir gazetecinin, Emre'nin İngiltere'de böyle bir suçlamayla karşılaştığını hatırlatması üzerine Zokora, "Emre'yi karalamak için veya saygısızlık yapmak için söylemiyorum. Gelişen diyalogdan sonra Emre'ye "Müslüman değil misin niye böyle yapıyorsun.?" dedim. Bu sorumdan sonra kendisi hiç cevap vermedi. Bu bile benim için yeterli bir göstergedir. Emre'yi buraya çağırıp, bana ne söylediğini sorabilirsiniz" şeklinde konuştu

Trabzonsporlu futbolcu Marek Cech ise, kendileri için üzücü bir akşam olduğunu dile getirerek şöyle konuştu: "Maça iyi başladık. Oyunu dengelemişken geriye düştük. İkinci yarıda skor 2-0 olduktan hemen sonra Serkan ile gol şansı yakaladık. Maçın akışını değiştirecek bir pozisyondu ama değerlendiremedik ve maçı kaybettik. İddiamızı sürdürmek istiyorsak, kendi sahamızda Beşiktaş ve Galatasaray'ı yenmeliyiz. "

Kaynak: İHA