Fenerbahçe Açıklaması

Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu'nda yapılan maçta Fenerbahçe, Trabzonspor'u 2-0 yenerek puanını 37'e çıkardı ve lider Galatasaray ile puan farkını maç fazlasıyla 2'ye düşürdü.

Karşılaşmanın ikinci yarısında geliştirdiği ilk atakta golü bulan Fenerbahçe, farkı ikiye çıkarttı. İlk yarıda golü atan Cristian, bu kez orta sahadan aldığı meşin yuvarlağı ceza alanına kadar taşıyarak, Sow'a asist yaparken, ilk yarıda pozisyonları değerlendiremeyen Senegalli golcü, 61. dakikada takımının 2. golüne imza attı. İkinci golden hemen sonra Serkan Balcı'nın yakaladığı pozisyonda Volkan Demirel gole izin vermeyerek, farkın 1'e inmesine engel oldu. Sarı-lacivertliler bu dakikadan sonra 2-0'lık skor üstünlüğüyle rahat bir oyun ortaya koyarken, rakibine pozisyon vermedi ve Süper Final'deki ilk maçından galibiyetle ayrıldı.

İkinci yarıya Olcan Adın'ın yerine Cech'i alarak başlayan Trabzonspor, bu yarıda da rakibi karşısında etkili olamadı. Beraberlik golünü atmak isterken, orta sahada Colman'ın kaptırdığı topta 61. dakikada kalesinde 2. golü gören bordo-mavililer, golden 2 dakika sonra maçın başından beri yakaladığı en önemli pozisyonda Serkan Balcı değerlendiremeyince, farkı azaltma şansını kaçırdı. Teknik direktör Şenol Güneş, Alanzinho'nun yerine Adrian, Serkan Balcı'nın yerine de Henrique'yi oyuna almasına karşın Trabzonspor, başka gol pozisyonu üretemediği karşılaşmadan 2-0 yenik ayrıldı.

61. dakikada orta sahada Bekir İrtegün'ün Colman'dan kaptığı topu önüne alan Cristian, ceza yayı önüne kadar gelerek, meşin yuvarlağı soldan ceza alanına giren Sow'a gönderdi. Senegalli futbolcu, sol çaprazda kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda düzgün bir vuruşla kaleci Tolga Zengin'in kolunun altından topu ağlara göndererek farkı 2'ye çıkardı: 2-0.

63. dakikada Emre Belözoğlu'nun hatalı pasında Fenerbahçe ceza yayı içinde topu alan Serkan Balcı'nın, ceza alanına girerek, kaleciyle karşı karşıya kaldı. Serkan'ın yaptığı vuruşta, kaleci Volkan Demirel topu kornere çelerek farkın 1'e düşmesine izin vermedi.

81. dakikada ceza alanı dışından serbest atış kullanan Cristian'ın vuruşunda, top farklı bir şekilde auta çıktı.

86. dakikada Selçuk Şahin'in ceza alanı dışından şutunda, top yandan auta gitti.

Karşılaşma Fenerbahçe'nin 2-0 üstünlüğüyle sona erdi .

Kaynak: AA