Erdemli'de Okul Sporları Kupaları Sahiplerini Buldu

Erdemli İlçe Milli Eğitim müdürlüğü tarafından okullar arasında düzenlenen okul sporları turnuvaları sona erdi. Erdemli Lisesi Kapalı Spor salonunda düzenlenen törende, futbol, voleybol, basketbol ve satrançta dereceye giren takımlara kupaları törenle verildi.

Ödül töreninde konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Metin, ''Eğitim sadece okulda veya sınıfta yapılan öğrencilerin zihni eğitimini kapsayan etkinliklerden ibaret değildir. Öğrencilerin beden ve ruh sağlığının eğitimde, kişiliğinin olgunlaşması, ruhsal ve sosyal gelişiminin tamamlanması da önemlidir. Bu nedenle bizler öğrencilerimizin ruh sağlığı ve beden becerilerini geliştirmeye önem vermekteyiz bu nedenle de bu turnuvalar düzenlenmektedir'' dedi.

Çocuklarımızın her spor faaliyetinde toplumsal bir deneyim kazandığına inanıyoruz diyen Metin, ''Sportif etkinliklerde çocuklarımız duygularını ifade ve kontrol etme imkânı bulmaktadırlar. Sportif faaliyetlerin saldırganlık kıskançlık duygularını kontrol ettiği, başkalarının haklarına saygı gösterdiği, bireysel ve toplumsal yaşantısını buna göre şekillendirdiğini biliyoruz. Bu nedenle okul sporlarına ciddi manada önem veriyoruz'' diye konuştu.

Metin, 19 Aralık 2011 tarihinde başlayan İlköğretim ve Liseler arası okul müsabakalarına Futbolda 33 okul takımı, Voleybolda 37 okul takımı, Basketbolda 4 okul takımı, Futsalda 5 okul takımı olmak üzere toplamda 79 okul takımı bin 260 lisanlı sporcu öğrenci ile etkinliklere katıldığını belirtti.

Metin, şunları kaydetti:

''2011 yılında okullardan aldığımız veriler doğrultusunda bu etkinliklere katılan lisanlı sporcu öğrenci sayımız bin 131'dir. 2012 yıl ile karşılaştırıldığında yüzde 11'lik bir artışın olduğu görülmektedir. Bu oranı her yıl artırmak için ne gerekiyorsa yapacağız. Okul Sporları Faaliyetlerine katılan tüm öğrenci ve öğretmenlerimize, okul müdürlerine ve organizasyonu gerçekleştiren İlçe Lig Heyetine teşekkür ediyorum."

Erdemli Lig Heyetince gerçekleştirilen Okul Sporları Faaliyetlerinde dereceye giren okullara ödülleri, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Metin, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Cevdet Kavzak, Milli Eğitim Şube Müdürü Hatice Kelebek tarafından verildi .

Kaynak: AA