Avrupa Kıtası Olimpiyat Kota Müsabakaları Trabzon'da Başladı

Boksta Avrupa Kıtası Olimpiyat Kota Müsabakaları Trabzon'da başladı.

Kentte etkisini gösteren sis nedeniyle havayolu ulaşımında aksamalar yaşanması yüzünden 17 ülke kafilesi ve hakemlerin Trabzon'a ulaşamaması nedeniyle dün yapılması gerekirken bugüne ertelenen kota müsabakaları için Hayri Gür Salonu'nda açılış töreni yapıldı.

Törende konuşan Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, organizasyona katılan tüm ülkelere teşekkür etti.

Gözgeç, organizasyon boyunca tüm misafir ülkelerin en iyi şekilde ağırlanacağını ifade etti.

Spor Genel Müdür Yardımcısı Tamer Taşpınar da organizasyona katılan ülkeleri ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirterek, ''Trabzon'da Karadeniz Oyunları'nı, EYOF'u başarıyla düzenledik. Bokstaki olimpiyat elemelerini de çok başarılı şekilde tamamlayacağız. Tüm sporculara ve hakemlere başarılar diliyorum'' diye konuştu.

Bir hafta sürecek organizasyonda karşılaşmaları yönetecek hakemler ile katılımcı ülkelerin de tanıtıldığı törenden sonra başlayan ve 2012 Londra Olimpiyat Oyunları için boksta son vizelerin verileceği müsabakalara 45 ülkeden yaklaşık 250 sporcu katılıyor.

Türkiye'yi müsabakalarda Boks Milli Takımı'ndan Ferhat Pehlivan , Selçuk Eker , Mehmet Topçakan , Fatih Keleş , Yakup Şener , Abdülkadir Köroğlu , Adem Kılıççı , Behram Muzaffer , Ümit Can Patır ve Erhan Muhammet Acı temsil ediyor .

Kaynak: AA