Avrupa Kıtası Olimpiyat Boks Eleme Müsabakaları Trabzon'da Başladı

Avrupa Kıtası Olimpiyat Boks Eleme Müsabakaları Trabzon Hayri Gür Spor Salonu'nda düzenlenen açılış törenin başladı.

Müsabakalar öncesi konuşmalarda konuşan Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, organizasyona katılan bütün ülkelere teşekkür ederek, organizasyon boyunca tüm misafir ülkelerin en iyi şekilde ağırlanacağını vurguladı.

Spor Genel Müdür Yardımcısı Tamer Taşpınar ise Trabzon'da organizasyona katılan ülkeleri ağırlamaktan mutluluk duyduklarını vurgulayarak, ''Trabzon'da Karadeniz Oyunları'nı, EYOF'u başarı ile düzenledik. Bokstaki olimpiyat elemelerini de çok başarılı bir şekilde tamamlayacağı. Tüm sporculara ve hakemlere başarılar diliyorum'' dedi.

Müsabakalarda 45 ülkeden 250 sporcu mücadele edecek. Sporcuların, olimpiyat bileti almak için yapacağı karşılaşmalar sonucunda, Londra'ya gidecek olan boksörler belirlenecek.

Dün kentteki sis nedeniyle havayolu ulaşımında aksamalar yaşanması sonucu, 17 ülke kafilesi ve hakemler dün akşama kadar Trabzon'a ulaşamaması üzerine, organizasyon bugüne ertelenmişti.

Müsabakalarda Türkiye Boks Milli Takımı'nda şu sporcular bulunuyor: Ferhat Pehlivan (49), Selçuk Eker (52), Mehmet Topçakan (56), Fatih Keleş (60), Yakup Şener (64), Abdülkadir Köroğlu (69), Adem Kılıççı (75), Behram Muzaffer (81), Ümit Can Patır (91) ve Erhan Muhammet Acı (artı 91) .

Kaynak: İHA