Trabzonspor, İstanbul'a Galibiyet İçin Gitti

Trabzonspor, Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu’nun ilk haftasında yarın akşam deplasmanda Fenerbahçe ile oynayacağı maç için İstanbul’a gitti.

THY’ye ait tarifeli uçakla 40 dakika rötarlı alarak Trabzon Havalimanı’ndan saat 15.40’da İstanbul’a hareket eden bordo - mavili kafilede bazı yöneticiler teknik heyet ve 20 futbolcu yer alıyor.

Ligde normal süreye 56 puanla 3’ncü sırada tamamlayan ve şampiyonluk şansı az olan Trabzonspor, ezeli rakibini yenerek hem şampiyonluk, hem de Şampiyonlar Ligi ön eleme hedefi oynama iddiasını sürdürmek istiyor. Trabzonspor’da zorlu maç öncesi önemli bir eksik bulunmuyor. Bordo - mavili takımın ligde oynadığı iki maçta da cezalı olduğu için forma giyemeyen Didier Zokora ise teknik direktör Şenol Güneş’in görev vermesi halinde ilk kez Fenerbahçe’ye karşı forma giyecek.

Tecrübeli teknik adamın, uzun süren sakatlığının ardından takımla çalışmalara başlayan ve hafta içerisinde de taktik idmanlarda denediği tecrübeli savunma oyuncusu Glowacki’ye de ilk 11’de görev vermesi bekleniyor.

107. KARŞILAŞMA

Trabzonspor ile Fenerbahçe yarınki maçla ezeli rekabette 107. kez karşı karşıya gelecek. 13 Şubat 1974 tarihinde, Trabzon Hüseyin Avni Aker Stadı'nda yapılan ve 0-0 berabere sonuçlanan Türkiye Kupası çeyrek final maçıyla başlayan rekabette Trabzonspor’un 37, Fenerbahçe’nin ise 40 galibiyeti bulunuyor. İki takım arasındaki 29 maçta ise eşitlik bozulmadı.

Fenerbahçe’nin attığı 128 gole bordo - mavililer 125 golle cevap verdi.Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında ligde oynanan müsabakalarda da bordo - mavililer 22, sarı - lacivertli ekip ise 30 galibiyet elde etti. 24 karşılaşmada ise taraflar eşitliği bozamadı. Fenerbahçe'nin ligdeki 98 golüne, Trabzonspor 84 golle karşılık verdi.İki takım arasında bu sezon ligde oynanan müsabakalarda ise İstanbul’daki maçı Fenerbahçe 1-0 kazanmış, Trabzon’daki karşılaşma ise 1-1’lik eşitlikle sona ermişti.

Trabzonspor’un Fenerbahçe karşısına şu muhtemel 11’le çıkması bekleniyor: Tolga, Serkan, Giray, Glowacki, Celustka, Zokora, Volkan, Colman, Olcan, Halil (Alanzinho) ve Burak.